Президентът на Славия Венци Стефанов и член на Изпълкома на БФС в оставка Венци Стефанов заяви, че според него расисткия скандал е бил предварително подготвен. Той уточни в ефира на NOVA, че според него Красен Кралев не бива да се кандидатира за президент на родния футбол.

„Изобщо не може да става дума членовете на Изпълкома да поемем отговорност за цялата бъркотия на родния футбол. След като президентът подаде оставка, ние  сме избрани по негово предложение,  в нормалните държави, нормалните хора си подават оставка също”, сподели Венци Стефанов.

„Виновните в никакъв случай не са във футболния съюз.  Виновните не са тези хора, които създават, правят, Тодор Батков знаете колко години си е давал парите. Ние в БФС не получаваме пари”, каза още президентът на Славия в предаването „Неделята на NOVA”.

Запитан за расисткия скандал на Националния стадион при загубата с 0:6 от Англия, Венци Стефанов отговори категорично: „Аз вярвам, че това нещо беше подготвено.”

„Ние можем само да предполагам, феновете на Славия са по-различни от тези на Левски и в другите клубове. При нас няма извиване на ръцете. От тук-натам ни чака повсеместно разковаване. Съдии, за международни мачове. Липсата на Боби в Изпълкома на УЕФА и президент на БФС ще доведе до изстъпления с българските отбори, които ще играят в Европа”, каза още Венци Стефанов.

„Не му е работа на Красен Кралев да става президент на БФС. Има си министерство. Моето мнение и това на Батков – трябва да бъде доказан бизнесмен, богат, да има свои приходи, известен в спортните среди, честен, бивш спортист, честен и да има авторитет зад граница, с езикова подготовка”, добави още Венци Стефанов.

„Ако кажем име, кой ще е, ще го изядете. Г-н Пенев е фалирал. Всичките от новите кандидати са фалирали. БФС няма охранителни фирми. Апелирам към тези хора, които твърдят че има черно тото да изкарат този, този и този. Да се докаже какво е залагал, къде е залагал. Трябва публично да ги покажат. ГДБОП може да влиза навсякъде. Взели са документи, които БФС пращат на НАП всяка година. Това си тяхна работа. Очаквам да ги хванат и да ги покажат пред всички”, завърши Венци Стефанов.