Славия посреща Хебър в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Мачът на стадион "Александър Шаламанов" е с начален час 12:30 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от него. Главен съдия на двубоя ще бъде Волен Чинков.
 
В предишния кръг и двата отбора нямаха повод за радост, след като Славия загуби гостуването на Лудогорец, а Хебър завърши 0:0 със Спартак Варна при завръщането си на стадион "Георги Бенковски". "Белите" се целят в топ 6 и победата днес изглежда задължителна. Гостите от Пазарджик обаче водят люта битка за оцеляване и ако искат да запазят мястото си в елита, трябва да започнат да печелят точки навън. В предишния мач между двата тима, изиграл се в началото на сезона, Славия смачка като гост днешния си опонент с 3:0. Дали днес “белите” ще постигнат нова победа, или Хебър ще успее да изненада, предстои да разберем.
 
Проблемите на Славия са свързани с наказанието на Людовик Соарес, но пък за сметка на това в състава се завръщат Галин Иванов и Емил Стоев, както и възстановените Иван Минчев и Кристиян Стоянов. 
  
През седмицата столичани се разделиха с Християн Георгиевски, който дойде през зимата и не записа нито минута в официална среща. Той се завърна в родната си Северна Македония и ще играе за Силекс. 
 
Хебър е без наказания Ивайло Михайлов, но Георги Търтов се завръща в състава след изтърпяна санкция. Много вероятно е дебют за тима да направи хърватския нападател Анте Живкович, който е последното ново попълнение на пазарджиклии.
 
Вратарят на Хебър – Петър Дебърлиев, показа самочувствие и сподели, че тимът гостува в София на Славия с мисълта да спечели трите точки.
 
„На отбор като нас, който смени десет играчи през зимата, ще ни трябва малко повече време, за да започнем да печелим точки и да взимаме победи навън, особено срещу по-силните отбори като Славия, като ЦСКА 1948. Отиваме в София да вземем точки от Славия, ние се надяваме на три, но ще бъдем доволни и на една”, каза  той.

подкрепя българския спорт