Спортно-техническият директор на Етър Стефан Атанасов представляваше клуба на жребия за новия сезон в efbet Лига. На практика клубът трябваше да тегли последен и за него остана топката с № 8. Така „виолетовите“ стартират с домакинство срещу Славия, после гостуват на Лудогорец и след това приемат вицешампиона.

„Няма лесен жребий. По-притеснителното е краткият срок за подготовка, за селекция, за адаптация. Не че не знаем как да действаме, но просто времето ни притиска. Жребият си е жребий – искаш или не искаш, трябва да се съобразяваш с него. Още не е ясна точната дата и час на първия ни мач срещу „Славия“, ще бъде оповестена след десетина дни“, коментира жребия Стефан Атанасов.

"По принцип сме готови за efbet Лига, но краткото време, което има между двата сезона ни пречи да се подготвим максимално добре. Всичко ще става в движение, в последния момент, което малко ни притеснява. Но все пак имаме опит, знаем какво очаква. И с правилните хора в клуба ще се постараем да се представим на ниво от първите кръгове“, каза още спортният директор на "виолетовите".

Относно целите на клуба, той откри следните: "Винаги един клуб трябва да има цел. Основната цел на такъв отбор като нашия е да се представим добре и да не сме замесени в последните кръгове в битката на изпадащите. Преди две години Александър Томаш направи и невъзможното, за да ни докара до мисълта, че можем да се спасим. Но може би малшанс в един мач със Славия, в който в последната минута ни вкараха гол, той се оказа преломен. Иначе може би Етър щеше да се задържи и да не изпадне във Втора лига".

По въпроса за структурата на Етър, стадион "Ивайло" и базата, Стефан Атанасов каза: "Стадион "Ивайло"? Винаги може да се подобри нещо. Например да сложим още седалки, да пооправим някои неща. Но нашият стадион тази година прие два мача от efbet Лига, три финала в юношески първенства. Предпочитан стадион е в центъра на България. Очакваме до края на есента да се направи и новия терен, който в последните две години се бави по различни причини. Но имаме уверението, че до края на тази календарна година ще бъде подготвен и живот и здраве от следващата година ще имаме на разположение един нов естествен тревен терен, до стадиона. Това ще ни помогне за развитието на клуба и на първия отбор".

"Селекцията е отворен процес. До септември е трансферният процорец. При нас ще ни трябват със сигурност поне 4-5 нови попълнения още. Но с това се занимават основно старши треньорът и президентът", обясни още шефът на Етър.