Илиан Илиев вече окончателно се легитимира като един от тримата най-успешни треньори на Черно море в историята му, след като стана ясно и на теория, че тимът ще завърши в тройката на настоящото елитно първенство.

До този момент „моряците“ бяха ставали два пъти трети в А група, откакто е създадена през 1948 година. Пет по-късно под ръководството на Иван Моканов Черно море завършва на трето място и играчите получават бронзови грамоти.

През 2009 година Никола Спасов също класира тима трети, но този път футболистите са наградени с бронзови медали.

През 2024 година Черно море ще стане вицешампион или ще финишира трети, като в първия случай това ще е най-доброто му класиране в групата на майсторите.

Тук е важно да се отбележи, че през това първенство Черно море подобри и три клубни рекорда – за най-много победи, за най-много победи у дома и за най-малко загуби. Три кръга преди края отборът се намира и на три попадения от рекорда за най-много голове в един шампионат.

Всичко това говори за прекрасно свършена работа от страна на Илиан Илиев и показва по категоричен начин, че се е справил безупречно в най-силния си треньорски сезон в елита.