Новото попълнение на Берое Лукас Мартинс даде интервю пред клубния сайт. 27-годишният бразилец подписа със старозагорци в началото на юни, а преди това игра за отборите на Арда Кърджали и Царско село. Затова не е изненада, че се справя доста добре с българския език.  
 
"Всяко дете в Бразилия иска да бъде футболист. Аз започнах от футзал, а на 7 преминах на голям терен. На 12 вече имах клуб, а на 17 започнах да играя при мъжете в Тигрес до Бразил. Бях там до 22 години и след това преминах в Рио Бранко. После дойдох в България да играя в Арда, където се задържах две години. След един сезон в Република Корея се завърнах в България, в Царско село. Сега вече съм в Берое. Това е добър шанс за мен, тъй като харесвам организацията и условията в клуба. За мен това е стъпка напред", разказа Мартинс.
 
Той призна, че му е било трудно да научи българския език.
 
 „Не беше лесно, трябва да имаш много желание, защото този език е много труден. За мен е важно да знам езика и да мога да се оправям“, обясни бразилецът.
 
Мартинс е оптимист за представянето на Берое в предстоящия шампионат.
 
„Досега тренировките бяха важни и тренирахме неща, които може да се случат на мач. Имам амбицията да вкарвам голове, да помагам на отбара и да постигаме целите си. Момчетата са добри, млади са. Вярвам, че можем да спечелим много мачове. Имаме възможност да сме нагоре в класирането, но трябва много да работим през есента.
 
За мен беше хубаво, защото виждам как феновете са заедно с отбора когато пада и когато печели и това е много важно. Искам да кажа на феновете, че аз искам винаги да тренирам, да играя на 100% и да помагам на отбора. Искам феновете да са заедно с нас на стадиона и ние ще направим всичко възможно да печелим всеки мач“, завърши Мартинс.