Отборът на Царско село загуби от Ботев Пловдив с 0:3 в двубой от 18-и кръг на efbet Лига. Антонио Вутов откри в 25-ата, а в 36-ата минута удвои преднината на "канарчетата". Тодор Неделев оформи крайния резултат в 66-ата минута от дузпа. Това бе четвърта поредна победа за "канарчетата" в efbet Лига, които изглежда, че си връщат добрата форма. С тази победа футболистите на Ферарио Спасов се изкачват до 9-ата позиция с актив от 22 точки. 

Въпреки негативният резултат тимът на Царско село показа добър футбол и в първите 15, 20 минути бе по-добрият отбор на терена и създаде няколко добри положения, от които обаче не успяха да се възползват. След третия гол на Ботев домакините не се предадоха и потърсиха почетно попадение, но нямаха късмет и заради добрите намеси на вратаря на "жълто-черните+ Янко Георгиев. Царско село остават 12-ти с актив от 15 точки. 

В следващия кръг футболистите на Никола Спасов премат Етър, докато Ботев домакинства на Берое след мача със Славия за Купата на страната през седмицата.

Lap.bg
26 снимки

Първата опасност доъди още в третата минута, когато Венцислав Христов беше изведен в наказателното поле и успя да намери непокрития Антон Карачанаков. Сeдмицата на "царете" обаче не уцели вратата от добра позиция.   

Две минути след това Тодор Неделев отправи слаб удар, който попадна в ръцете на Джони Пласид.

В 9-ата минута "царете" пропуснаха нова страхотна възможност. Родни Антуи успя да премине покрай бранител на гостите и стигна до малкото наказателно поле откъдето стреля с левия крак, но вратаря Янко Георгиев спаси

В 16-ата минута Уесли Ната отправи далечен удар, но в обятията на вратаря Янко Георгиев.

Пет минути след това последва пряк свободен за домакините, който бе изпълнен от Антон Карачанаков, но над вратата

Гостите откриха резултата в 25-ата минута. Антонио Вутов изведе Лазар Марин в наказателното поле, който обаче си поведе топката силно, но успя да върне към границата на вратарското поле за Вутов, който не уцели топката по-най-добрия начин, но все пак успя да изненада вратаря Пласид за 0:1. Повторенията обаче показаха, че, като че ли топката е преминала с пълния си обем очертанията на терена.

В 36-ата минута "канарчетата" стигнаха и до второ попадение. Голмайсторът Антонио Вутов беше изведен от центъра, след като играч на домакините се опита да върне топката назад, но топката се спря в локва на тревата. Благодарение на скоростта си Вутов успя да надбяга защитата на „царете“ и стреля по посока на вратата на Пласид, за да отбележи втория си гол в срещата – 0:2.

Четири минути преди края на първата част Дилан Бахамбула отправи хубав удар към вратата на Георгиев, но в аут.

В 44-ата минута Тодор Неделев стреля добре от границата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри над напречната греда.

На почивката наставникът на домакините Никола Спасов извърши първа промяна в мача. Георги Минчев замени Венцислав Христов.

Веднага след подновяването на втората част „канарчетата“ пропуснаха златен шанс за трети гол. Голмайсторът Вутов подаде в наказателното поле на Лъчезар Балтанов, който падайки успя да насочи топката към вратата, но Уесли Ната успя да изчисти от гол-линията.

Малко след това отново гостите имаха голова възможност. Вутов се измъкна от защитата и засече центриране отдясно, но не уцели вратата.

В 61-ата минута Ботев получи фаул на около 25 метра от вратата на Джони Пласид. Тодор Неделев стреля, но в ръцете на Пласид.

Две минути след това Уесли Ната опита удар от далечно разстояние, но прати топката над вратата на Георгиев.

В 66-ата минута "канарчетата" стигнаха и до трето попадение. Вутов се пребори за топката и изведе Тодор Неделев сам срещу вратаря и върна топката към бившия играч на Левски. Последва изстрел на Вутов в аут, но Мартин Кавдански го събори и съзиято Волен Чинков отсъди дузпа. Тодор Неделев се нагърби с изпълнението и отбеляза.

След гола "жълто-черните" намалиха темпото и отстъпиха инициативата на домакините. 

В 63-ата минута Уесли Ната стлеря отдалеч, но над вратата на Георгиев.

Пет минути по-късно отново вратарят Янко Георгиев спаси хубав диагонален удар на Родни Антуи.

В 80-ата минута Дилан Бахамбуа стреля, но покрай вратата на Георгиев.

Четири минути преди края на срещата отборът на Царско село получи пряк свободен удар пред наказателното поле на гостите. Ударът на Манев обаче излезе встрани от вратата.

Последното действие в срещата бе удар от над 20 метра на Реян Даскалов, който обаче прелетя над вратата.


ЦАРСКО СЕЛО – БОТЕВ ПЛОВДИВ 0:3

0:1 Антонио Вутов 25'

0:2 Антонио Вутов 36'

0:3 Тодор Неделев (д) 66'

ЦАРСКО СЕЛО (4-3-3): 30. Джони Пласид – 25. Йордан Минев, 3. Мартин Кавдански, 17. Реян Даскалов, 14. Веселин Минев (к) – 20. Серкан Юсеин, 8. Уесли Ната, 22. Дилан Бахамбула – 7. Антон Карачанаков, 11. Родни Антуи, 9. Венцислав Христов

Старши треньор: Никола Спасов

БОТЕВ ПЛОВДИВ (4-3-3): Янко Георгиев – 28. Филип Филипов, 3. Димитър Пиргов, 24. Лазар Марин, 18. Радослав Терзиев - 22. Марко Перван, 17.Лъчезар Балтанов (к) - 8.Тодор Неделев, 7. Александър Тонев, 10. Антонио Вутов

Старши треньор: Ферарио Спасов

Главен съдия: Волен Чинков, град София

Стадион: „Славия“, град София