Ботев Враца победи Хебър с 1:0 на стадион "Христо Ботев" в двубой от плейофната фаза на Групата на изпадащите в efbet Лига. Единственото попадение бе през първата част и бе дело на Марко Мажуга. В края на двубоя Клери Сербер за домакините получи втори жълт и респективно червен картон, като врачани доиграха двубоя с 10 души на терена. Ботев Враца бе по-опасният отбор, като Петър Дебърлиев направи няколко страхотни спасявания за Хебър, за да запази шансове на тима в сблъсъка. След тази победа Ботев Враца е 15-и с 28 точки, а Хебър остава на 14-а позиция с 30 пункта на сметката си.

start-photo.bg
78 снимки

Във втората минута Клери Сербер овладя топката и навлезе в противниковото наказателно поле, като опита удар в близкия ъгъл, но не успя да намери целта. В 17-а минута Ботев Враца организира добра атака, като футболистите размениха бързи подавания пред наказателното поле на противника, а Мартин Смоленски опита силен шут, но той попадна право в ръцете на Петър Дебърлиев.

Малко след това страхотен пробив на Браян Переа по лявото крило завърши с чудесен пас към точката на дузпата, а Мирослав Маринов връхлетя върху топката със силен изстрел, но топката премина над напречната греда.

В 33-а минута Клери Сербер овладя топка на левия фланг и проби, показвайки страхотен дрибъл и техника, като нахлу в наказателното поле, а при подаването му се получи рикошет, като Марко Мажуга се ориентира добре и успя да засече, за да открие резултата - 1:0 за Ботев Враца.

Десетина минути по-късно Хебър организира най-добрата си атака за първото полувреме, като Архан Исуф центрира великолепно, а Георги Каракашев стреля с първото докосване с левия си крак от въздуха от трудна позиция, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб на Ботев Враца.

В 53-а минута Браян Переа изведе по фантастичен начин Марко Мажуга, който демонстрира скоростта си и излезе на чиста позиция, стреляйки в близкия ъгъл, но Петър Дебърлиев блесна със спасяване, избивайки в корнер.

Веднага след това Браян Переа си освободи пространство около границата на наказателното поле и не се поколеба да стреля, като се получи рикошет в Лазар Марин, но стражът на Хебър отново отрази. В 63-а минута Ботев Враца получи правото да изпълни пряк свободен удар, като Даниел Генов стреля директно, но Дебърлиев внимаваше и изби в корнер.

В 73-а минута Марко Мажуга се измъкна от противниковата защита и показа скоростта си, но завършващият му удар не бе прецизен и профуча над вратата. Десетина минути по-късно Клери Сербер показа негативна срещу съдията и той не се поколеба да му покаже втори жълт и респективно червен картон.

Стартови състави:

Ботев Враца: 76. Красимир Костов, 19. Браян Переа, 21. Бубакар Траоре, 8. Клери Сербер, 14. Марко Мажуга, 29. Мартин Бачев, 24. Мартин Смоленски, 27. Меси Биатумусока, 15. Мирослав Маринов, 10. Спас Георгиев, 77. Стефан Велев

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 43. Жоао Сеско, 24. Лазар Марин, 13. Архан Исуф, 75. Йохан Н`зи, 44. Николай Николаев, 10. Ангел Бастунов, 99. Георги Каракашев, 9. Николас Пенев, 77. Октай Хамдиев, 17. Марк-Емилио Папазов