Арда и Славия не излъчиха победител, завършвайки при резултат 1:1 в мач от 12-ия кръг на efbet Лига. "Белите" откриха резултата чрез Мартин Сораков (16), но през второто полувреме Милен Желев (71) с глава възстанови равенството. Кърджалийци можеха да стигнат до победата, но изстрел на Алекс Петков срещна гредата.

lap.bg
20 снимки

Арда Славия

източник: Sofascore.com

По този начин Арда спря Славия от възможността да атакува третото място и успя да се изкачи на десетата позиция, измествайки ЦСКА 1948.

Двата тима стартираха в спокойно темпо. Все пак домакините имаха лек превес в контрола на топката. Първата възможност в мача дойде в 6-ата минута, когато Иван Тилев нанесе изстрел от дистанция, но прати топката над вратата на Светослав Вуцов.

Две минути по-късно кърджалийци можеха да открият резултата, след като Александър Георгиев намери отлично в наказателното поле Иван Тилев. Халфът стреля мигновено в близкия ъгъл, пращайки топката опасно близо до десния страничен стълб.

В следващите минути "белите" се активизираха в предни позиции и продължително задържаха в половината на Арда. Това доведе до желания ефект и в 16-ата минута гостите откриха резултата. Радослав Кирилов получи в наказателното поле и с много красиво изпълнение на ножичен удар принуди Иван Карадажов да се намесва решително, след което Мартин Сораков достигна до отбитата топка и реализира в мрежата на домакините.

В следващите минути гостите се чувстваха по-добре на терена и с висока преса затрудняваха домакините при изнасянето на топката, принуждавайки ги да изритват топката в предни позиции.

Последваха равностойни минути, в които действията на терена се развиваха в добро темпо, но липсваха головите положение пред една от двете врати.

В 31-ата минута Радослав Кирилов проби отлично в наказателното поле на домакините и чукна технично топката покрай Иван Караджов към далечнта греда, но нямаше негов съотборник, който да засече.

Малко след това двата тима отново размениха ролите си и Арда бе тимът, който продължително задържа владението на топката и с постепенни атаки опитваше да преодолее добре подредения тим на Славия.

В 38-ата минута Румен Руменов се възползва от отбита топка след акция на Спас Делев. Халфът нанесе изстрел от дистанция, но топката премина над вратата. Следващата минута дойде с нова добр възможност за домакините. Жуниньо получи в наказателното поле, след което стреля в десния ъгъл, принуждавайки Светослав Вуцов решително да улови.

До края на първото полувреме кърджалийци притиснаха съперника си, но до края на първото полувреме не успяха да достигнат до изравнително попадение.

На почивката треньорът на Арда Георги Чиликов направи една промяна по състава си, включвайки в игра Иван Коконов на мястото на Светослав Ковачев.

Първата добра възможност бе за гостите, след като "белите" се възползваха от грешка при изнасянето на топката и Мартин Сораков получи на отлична позиция, но изстрелът на младока бе отразен решително от Иван Караджов.

Малко след това Радослав Кирилов проби отлично по лявото крило, след което нахлу в наказателното поле и отправи изстрел по земя, който бе уловен от Иван Караджов.

Домакините реагираха мигновено и в следващата ситуация Румен Руменов засече от въздуха центриране от ъглов удар, но Светослав Вуцов бе на мястото си и спаси. В следващите минути кърджалийци продължиха да притискат съперника си, а Георги Чиликов включи в игра още един нападател в лицето на Тонислав Йорданов.

В 63-ата минута Спас Делев центрира от корнер на близката греда, където Жуниньо стреля с глава, след което топката се отби от тялото на Мартин Сораков и излезв в нов ъглов удар. Домакините поискаха дузпа, но след преглед с ВАР, главният съдия Валентин Железов посочи играта да продължи.

В 71-ата минута Арда възстанови равенството. Спас Делев центрира остро в наказателното поле, където Милен Желев бе на точното място и с изстрел с глава в средата на врата релизира.

Кърджалийци продължиха да действат по-агресивно в половината на столичани, но в този период липсваха головите положения, а играта често бе накъсвана след промени в двата състава или извършването на нарушения.

В 87-ата минута Спас Делев се възползва от отбита топка от Андреа Христов. Капитанът на Арда стреля от въздуха, пращайки топката над напречната греда.

Две минути по-късно Спас Делев комбинира отлично с по едно докосване с Тонислав Йорданов. Крилото се оказа на добра стрелкова позиция и с плътен изстрел принуди вратаря на Славия да избива в ъглов удар. След изпълнението на корнера Алекс Петков се извиси над всички и с глава прати топката в десния страничен стълб.

До края на двубоя домакините имаха възможност да реализират от фаул чрез Тонислав Йорданов дълбоко в добавеното време, но изстрелът на нападателя срещна стената, което бе последното действие в двубоя.

АРДА - СЛАВИЯ 1:1

0:1 Мартин Сораков 16'

1:1 Милен Желев 71'

Стартови състави:

Арда: 12 Иван Караджов - 4 Милен Стоев 8 Милен Желев 9 Спас Делев - 10 Светослав Ковачев 11 Александър Георгиев 19 Румен Руменов 24 Алекс Петков 33 Иван Тилев 37 Жуниньо 80 Лъчезар Котев

Треньор: Георги Чилоков

Славия: 21 Светослав  Вуцов -  3 Ертан  Томбак 55 Андреа Христов - 23 Емил Виячки 37 Венцислав Керчев 77 Георги Вълчев 17 Ерол Дост 73 Иван Минчев 88 Тони Тасев 10 Радослав Кирилов 19 Мартин Сораков

Треньор: Златомир Загорчич

Гл. съдия: Валентин Железов

Стадион: Арена Арда", Кърджали