Спортният министър на България Красен Кралев отговори на молбите от феновете на Левски и ЦСКА относно връщането на хората по стадионите за новия сезон в родния шампионат.

"Всички би трябвало да си помислят какво трябва да се направи преди да се пристъпи към отварянето на залите и стадионите", коментира той днес.

"Според мен въпросът трябва да е насочен към фенклубовете - дали са готови да спазват тези правила, каза министърът. По думите му все пак сме в условия на пандемия и не трябва да се застрашава здравето на зрителите.

"Обществото е поляризирано по темата със или без зрители на спортните събития, каза още Кралев.

Той добави, че като спортен министър знае най-добре каква е нуждата на спортистите да бъдат подкрепяни от публика, както и нуждата на публиката да гледа любимите си отбори, любимите си спортове, но имаме чрезвичайна ситуация, в която трябва здравето на спортистите и българските граждани да е по-важно от всичко.

"Решението за отваряне на залите и стадионите за публика се взема от министъра на здравеопазването. Разбира се, ние ще водим разговори по тази тема, но първо трябва самите клубове, самите спортни федерации да гарантират, че правилата ще бъдат спазвани, обобщи спортният министър.

Той припомни, че България бе една от 15-те държави членки на ЕС, които допуснаха зрители на спортните мероприятия, но всички видяха, че правилата не се спазваха.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.