Новият спортен директор на Левски Ивайло Петков беше категоричен, че няма никакви отношения с Литекс. Той обяви на пресконференция, че е професионалист и ще работи само и единствено в името на Левски.

Сред „сините” фенове се появиха гласове, които обвиняват Ивайло Петков във връзки с Литекс, както и недоволство, че носил екипа на ловчанлии.

Ивайло Петков говори пред медиите при официалното му представяне като спортен директор.

„Периодът е трансферен, предстои работа, която трябва да се върши, да се направи боеспособен отбор. След разговорите и с треньорското ръководство говорихме, че 1 или 2 играчи още трябва да бъдат привлечени, за да сме сглобен отбор”, сподели Ивайло Петков.

„Не съм играл в Левски, но съм професионалист. И в Дунав не съм играл, но и там работих два сезона. Аз имах два престоя като играч на Литекс, единствено като футболист, до там приключват отношенията ми с Литекс. Четох доста неща, кой бил сърдит… Бил съм играч на Литекс, не съм бил търсен там, не съм работил след това в Литекс. В Левски съм да работя, защото съм професионалист, виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото.”

„На отбора му трябва време. Работата на ръководството и треньорите е свързана с време, въпреки че го няма в големи отбор”, сподели Ивайло Петков.