Техническият директор на футболния ни съюз – Георги Иванов, коментира на Летище София представянето на националите в първите две евроквалификации и най-вече снощната загуба от Унгария със звучното 0:3 на „Пушкаш Арена“. Гонзо заяви, че „маджарите“ са били с едно ниво над нашите „лъвове“. Той защити и селекционера Младен Кръстаич, за когото заяви, че „не може за 4 дни да вдигне скоростта на играчите“.

„Видяхме, че има отбори, особено Унгария, която превъзхожда с едно ниво нашия отбор“, започна директорът.

„Борим се да станем първи“, заяви иронично Гонзо.

„Неслучайно играят в такива отбори, имат средноевропейско отбори. Петко Христов не можа да играе вчера. Илиян Стефанов, Доминик Янков...има 4 човека отсъстващи. Надяваме се в бъдеще да се гордеем с отбора си“.

„Аз не съм видял някой да е успял в живота без да рискува. Трябва много неща да се променят. Президентите на клубовете да погледнат по-сериозно. Все по-малко млади играчи се налагат. Нямаме 20 милиона играчи като Бразилия. Когато те не играят, не са на нужното ниво“.

„Националният селекционер смятате ли, че за 3 дни ще вдигне скоростта на играчите. В българското първенство се играе бавен футбол. Самите клубове трябва да разививат футболистите. Един Коко Илиев показа добри игри за момче на 18 години. Видях позитивни неща, много. Коко Илиев показа качества, които много футболисти трябва да се борят да имат“.

“Ние в елитния юношески футбол направихме много промени и неща, но те ще дадат резултат след 3-4 години. Унгария ни показа какъв е моделът. 2005 и аз играх срещу тях и бяхме равностойни, а сега са на друго ниво. Чисто индивидуалните качества, които имаха те, не можем да говорим за тактика“.

„Ние всички носим отговорност. Какво значи да понесем отговорност? Малко ли ви е, че критикувате всичко живо, което се докосне до националния отбор? Смятаме ли, че тези момчета се чувстват добре. Предните 3-4 мача, тогава бяхме приключили участието си в Лигата на нациите. Вече когато се играе под напрежение, е различно. Разликата между средния и големия футболист е в психиката. Ако искате, критикувайте мен, така или иначе го правите 30 години, но след 2 години България ще е различна и на друго ниво. Някой път загубата е по-добра от победата”, заяви Гонзо.