Наставникът на Лудогорец, Станислав Генчев, остана удовлетворен от спечелените три точки при домакинската победа с 2:1 срещу Ботев Пд. Треньорът обаче подчерта, че Лудогорец има много работа през зимната пауза, за да намери необходимия облик, отговарящ на нивото на клуба. 

„Имахме малки затруднения, особено през първото полувреме създадохме малко шансове и стигахме трудно до добри позиции. Втората част започнахме добре и трябваше да водим и с повече, но допуснахме грешка накрая и можеше да ни струва скъпо. Не започнахме, както искаме, очевидно нямаше необходимото настроение, за да се справим по-добре в началото на мача“, започна специалистът.

„Говорехме много, че не трябва да подценяваме противника днес, защото имахме нагледни примери от последните дни какво може да се случи при подценяване. Завършваме годината с добър аванс и трябва да надградим занапред и да сме по-силни и убедителни догодина“.

„При всички положение е добре, че имаме аванс от 6 точки. Най-важното сега е да си починат играчите след всичките катаклизми през тази година. След това трябва да сме добре настроени в подготовката, за да покажем истинското лице на Лудогорец, През този сезон това не се случваше до момента.

„Има много неща, върху които да работим. На първо място във фаза атака. Последните мачове не създаваме достатъчно голови положения, а този отбор е изграден да атакува. Няма значение вече дали съжаляваме за мача с Арда, защото е минало. Допуснахме две много груби грешки при головете тогава“.

„В момента съм треньор на Лудогорец. Ако има промени, ще го разберете от ръководството“, завърши Генчев.