Впечатляващ проект за стадион „Локомотив” е изготвил един от участниците в обществената поръчка. Крайният срок за участие за строителството на Лаута изтече в полунощ, като всички участници вече са подали своите оферти.

Atelier Serafimov Architects
4 снимки

Една от идейните разработки е изготвена от известния софийски архитект Радомир Серафимов, управител на "Ателие Серафимов архитекти".  Концепцията за стадиона се доближава до класическите английски съоръжения с модерна фасада.  Участникът в поръчката ще предложи този проект за реализацията на Лаута, а комисията към Община Пловдив ще оцени предложението на фирмата.

Поръчката за стадион „Локомотив” е за 12 млн. лева с ДДС, като след изборът на изпълнител, съоръжението трябва да се завърши за 24 месеца.

В поръчката е включено проектирането и изграждането на стадион  „Локомотив“, който да покрива изискванията на UEFA за категоризиране на стадиони за срещи от европейските клубни турнири от  „Трета категория“. Спортното съоръжение трябва да има общ капацитет от около 14000 седящи места, а проектът трябва да предвижда възможност за етапна реализация на всяка трибуна, съобразно изпроектираната и одобрена идейна концепция.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.