Отборът на Ботев Враца успя да надвие Етър с резултат 3:2 в решителен бараж за efbet Лига. По този начин врачани ще са част от елита на българския футбол и догодина. Юлиян Ненов даде аванс на "зелените" в 49-а минута. Перея сложи точка на спора в 73-а минута с второ попадение. Йоан Бауренски направи резултата класически - 3:0, в 85-а минута. Минута преди края Ловре Кнежевич успя да върне един гол в 89-а минута, а две минути по-късно драмата стана пълна. Мариян Иванов намали за 2:3. Все пак, "зелените" удържаха крехкия си аванс за крайното 3:2. 

100 снимки

Двубоят започна с натиск на символичните гости, които стигнаха и до първото добро положение в мача. След центриране на Чавдар Ивайлов в 5-а минута Браян Перея засече, но ударът му с глава се отби в страничния стълб на вратата на Христо Иванов. 

"Болярите" се опитаха да отвърнат, като Уилвън Фелипе пробва доста слаб и неточен удар в 9-а минута. В 24-а минута Юлиян Ненов пробва изстрел от малък ъгъл, но без проблем за Христо Иванов. 

В 30- а минута Кнежевич успя да си вземе топката и да стреля, но неточно. Цветомир Тодоров също отправи точен удар в последните секунди на частта, но отново без проблеми и за Краси Костов. 

14 снимки

В началото на второто полувреме Ботев Враца взе преднина. След извеждащ пас към Браян Перея топката беше центрирана в наказателното поле, където Юлиян Ненов засече след чудесен удар за 1:0. 

В 62-а минута пас на Юли Ненов стигна до краката на Стефан Гаврилов, който прати топката доста над вратата на Христо Иванов от удобна позиция. 

В 72-а минута Радослав Апостолов опита да намери целта от около 18 метра, но топката профуча над вратата на Костов. Само минута по-късно спорът беше решен. След контраатака Браян Перея успя да овладее по чудесен начин и да прехвърли Христо Иванов за 2:0. 

 

След това попадение Етър рухна и пет минути преди края инкасира нов гол. След статично положение и разбъркване Йоан Бауренски отбеляза за 3:0. Кнежевич успя да върне един гол, а в първата минута на добавеното време Мариян Иванов изведнъж направи 2:3, за да осигури максимална драма. 

Все пак, Ботев Враца успя да запази аванса си и така врачани ще играят в efbet Лига и догодина. 

 

Ботев Враца - Етър 3:2

1:0 - Юлиян Ненов (49)

2:0 - Браян Перея (73)

3:0 - Йоан Бауренски (85)

3:1 - Ловре Кнежевич (89)

3:2 - Мариян Иванов (90+1)

Ето и съставите на двата тима:

Ботев Враца: Костов, Христов, Соарес, Гаврилов, Николов, Бауренски, Георгиев, Фераресо, Ивайлов, Ненов, Переа

Етър: Хр.Иванов, Станев, Пехливанов, М.Иванов, Кръстев, Апостолов, Фелипе, Цв. Тодоров, Ивей, Кнежевич, Мартин,