Наставникът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков даде пресконференция преди мача с Берое през уикенда в efbet Лига. Според него тимът трябва да се бори максимално в следващите два мача до края на календарната година, които ще се окажат ключови за класиране в първата шестица.

Бившият селекционер на националния ни отбор коментира и какъв човек трябва да оглави БФС. Балъков е на мнение, че трябва да се направи тотален рестарт в българския футбол. Бала смята, че Христо Стоичков трябва да е президент на БФС, тъй като няма да цепи басма на никого.

LAP.bg
10 снимки

„Пред нас предстои мач с Берое. Винаги можем да извадим поуки. Анализирали сме предишния мач, споделили сме в кухнята. Мачът с Берое и с Арда са срещу директни противници за горната шестица. Наясно сме, че тези мачове трябва да се играят сериозно с целия потенциал, който имаме налице. Мачът в Стара Загора ще бъде много ключов. Ще излезем, както винаги - с амбиция за победа. Това са водещи отбори в България. Млад отбор сме и държим изцяло на българските футболисти. Ние сме светлинка в тунела. Имам предвид и други отбори като Славия. Искаме да дадем възможност да всички български млади футболисти. Даваме им шанс за изява и в същото време ги учим. Няма да се откажем от тази политика".

"Една загуба от водещите отбори няма да ни откаже от тази политика. Знаем каква е разликата между тях и нас. Всички във футбола имат проблеми. Ако питате Херо, и той ще каже, че са били под карантина. Трябва да сме много гъвкави, за да можем максимално да извличаме резултати. Искаме да се учим да играем динамичен и атрактивен футбол".

"Логично е Ивайло Чочев, след толкова дълга пауза, да има леко връщане назад. В момента има болки в кръста. Те малко или много са свързани с коляното. Имаме уверението, че след зимната подготовка, ще бъде готов на 100%. Ако се стабилизира, можем да го използваме и в последния мач. Ако само си помислиш, че някой не е тренирал и затова ще ти е по-лесно, отиваш на кино. Въпреки че не сме побеждавали в два мача, в тях бяхме с нагласа на 100%. Колкото и да искаме нещата да се случат с магическа пръчка, това няма как да стане. При нас идеята е този стил, който имаме, да го играем независимо от противника".

"Ще се борим за Европа. Друг е въпросът доколко сме подготвени за Европа, защото виждате нашите отбори. Никога не сме казвали, че сме затворили вратите за чужденците. Един ден може и да дойдат чужденци, но бъдете сигурни, че те ще бъдат по-класни от българите".

"За мен шеф на БФС трябва да бъде човек с амбиции и идеи, които да реализира. Ножът е опрял до кокала. Докога ще чакаме? При всички положения той трябва да бъде обграден с футболни хора. Не може кадърен човек в бизнеса да оправи проблемите на българския футбол, ако няма човек до него, който да разбира футбола. Аз нямам тези виждания за президент на БФС. Ето например Ицо Стоичков. Слагаме го за президент на БФС и нека видим дали ще цепи басма на някого. Той обаче си работи в чужбина и си играе голф. Когато е имал възможност да работи, някой го е изпъдил".

"Нашите млади футболисти не са на това ниво и да отидат да играят с Англия. Новият треньор ще отвори пътя на младите, но трудно ще направи нещо. Аз исках да променя нещо. Забраних на вратарите да ритат топката напред. Вярно, паднах от Англия, но показах, че искам да се промени нещо. С тази концепция, която беше обсъдена с Изпълкома, трябваше да променим нещата. Всичко отиде на кино заради една загуба с 0:6 от Англия. Нямаме никаква реална представа къде се намираме. Ние сме под Албания и други държави, които преди биехме със затворени очи", завърши Балъков.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.