Любослав Пенев официално беше представен като новия треньор на Локомотив. Той беше приветстван от спортния директор Илко Пиргов, който му подари фланелка на Локомотив с номер 9 и с негово име. Пенев идва на мястото на Александър Томаш, който беше уволнен в края на изминалия сезон след почти 2 години начело на тима. Легендарният нападател последно води Хебър.

start-photo.bg
11 снимки

Това е втори престой на стадион "Локомотив" за Пенев, който завърши кариерата си като футболист на "Лаута" през сезон 2001-2002.

Договорът на Пенев ще бъде за 1+1 години.

"Искам да благодаря на господин Пенев, че откликна на нашата покана и ще бъде треньор на Локомотив. Пожелаваме му много успехи", заяви спортният директор на Локомотив Илко Пиргов.

"Ние се познаваме от Христо Крушарски от много време и за първи път ще работим заедно. Вярвам, че нещата ще бъдат много добре и сме готови да продължим една положителна работа в българския футбол. Договорът ми е за 1+1 години. Не е нужно нещо да ми мотивира. Бил съм част от клуба преди доста години. Първо поставяме целите си първо пред треньорския щаб, а след това пред футболистите. Имаме най-високите цели. Днес започваме подготовка, имаме достатъчно време. Ще има нови, но не трябва да прибързваме с решението. Фокусирам съм изцяло върху тази работа. Сега ще се запозная с играчите. Отборът има много добър състав и ще се насочим към това, което е необходимо. Имаме върху какво да работим от миналата година и ще искаме да продължим тази линия на представяне. Аз съм изключително взискателен и целите са най-високи. Не трябва да има никакво отпускане и всеки ден трябва да знаят за какво тренират. Много е важно да вървим една и съща посока и вярвам, че ще бъде така. Винаги ще излизаме за победа. Наблюдавам мачовете от Евро 2024 и виждам много интересни неща. Нямам фаворит и разглеждам по друг начин мачовете", заяви Любослав Пенев при представянето си.

Ето и щаба на Любо Пенев в Локо:

Атанас Стоилов – помощник-треньор

Ангел Павлов – помощник-треньор

Христо Златински – помощник-треньор (той ще продължи да бъде старши треньор на Локомотив II)

Никола Солаков – кондиционен треньор

Мартин Митев – треньор на вратарите

В 18:00ч. Пенев ще изведе Локомотив за първа тренировка за новия сезон.