Бившият вратар на Лудоторец - Милан Борян, който беше предлаган на Левски в последните седмици, отново е актуална тема на „Герена“. Причината е, че канадецът най-накрая разтрогна договора си с Цървена звезда. Двете страни се разделиха по взаимно съгласие и така 36-годишният страж вече е свободен агент.

startphoto.bg
52 снимки

През миналия сезон той бе под наем в словашкия шампион Слован Братислава, но словашкият клуб не се възползва от опцията да го откупи. Борян има 309 мача за Цървена звезда, в които записа 156 „сухи“ мрежи. Той спечели 6 титли и 3 купи, участва 6 пъти в груповата фаза на евротурнирите - 2 в Шампионската лига и 4 в Лига Европа. Наред с това има и 80 двубоя за националния отбор на Канада, за който дебютира през 2011-а година.

Треньорът на Левски - Станислав Генчев, иска опитен вратар в състава, който да бъде титуляр, а младите Пламен Андреев и Иван Андонов да се развиват около него. Досега „сините“ удряха на камък с неговото привличане по финансови причини. Но сега той може да се съгласи и на по-малко възнаграждение.