Локомотив Пловдив приема Левски в мач от 33-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е днес от 20:15 часа на стадион "Локомотив" и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT. На Gong.bg ще проследим най-интересното от мача на живо. 

Сблъсъкът на "Лаута" е само за престиж, след като Ботев Пловдив спечели Sesame Купа на България през седмицата и остави двата тима без шансове за класиране за евротурнирите през следващия сезон. 

Левски и Локомотив заемат съответно 4-о и 5-о място, като имат по 55 точки, но "сините" са с по-добри показатели в преките двубои. 

"Смърфовете" са в серия от четири мача без победа, като загубиха последните два, които са от плейофите на първенството - 0:1 от Черно море и 1:4 от Крумовград. Очаква се в днешната среща треньорът Александър Томаш да даде повече игрово време на футболисти като Мартин Петков и Кристиян Пешов. Аут за мача е наказаният Оливер Камдем. 

Левски е с едва една победа в последните си шест мача, като загуби четири от тях. В последния кръг "сините" завършиха 0:0 у дома с Черно море, а преди това отстъпиха с 1:3 на ЦСКА. Наставникът Николай Костов, който си тръгва след края на сезона, не може да разчита само на Илиян Стефанов. Хосе Кордоба не игра срещу "моряците" заради болки в коляното, като е много вероятно да не вземе участие и в днешния мач, тъй като ще бъде продаден през лятото. Най-вероятно неговото място отново ще бъде заето от левия бек Цунами, а на неговата позиция ще играе Марин Петков. Очакванията са в мачовете на отбора до края на сезона шанс за изява да получат и част от юношите на клуба, на които Костов не разчиташе особено много през кампанията. 

Двата отбора си размениха по една домакинска победа до момента през сезона. Локомотив спечели с 2:1 на "Лаута", а Левски се наложи с 3:0 на "Герена". 

Главен съдия на мача е Валентин Железов.