Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев не бе толкова доволен след победата с 2:0 над Локомотив Горня Оряховица в приятелска среща, изиграна във Варна, но това бе обяснено от него с липсата на мотивация заради факта, че не е официален мач. Освен това според спеца играчите му трябва да бъдат надъхвани само при мисълта, че ще защитават клубната фланелка срещу водещи отбори като Левски.

Илиев зачекна темата и с новия селекционер на "трикольорите" Ясен Петров, който взе една точка от първите си три официални двубоя по пътя към Мондиал 2022, призовавайки за търпение към колегата си.

"Три седмици пауза в шампионата не са малко, но сме длъжни да бъдем готови за следващите мачове. Днешната контрола беше логична част от нашата подготовка, въпреки, че е ясно, че няма как да очакваме в подобна среща мотивация от футболистите както в официален мач", заяви той пред медиите.

"Темпото на игра не беше това, което искахме, през следващата седмица ще опитаме да вдигнем интензитета. След подновяването на шампионата трябва да изиграем 4 мача за 12 дни. Добре е, че някои от контузените се възстановиха и можем да разчитаме на тях”, отбеляза Илиев.

“Предстои ни мач с Левски и съм казал на моите футболисти - когато играем срещу някой от водещите отбори, понякога само фланелката води футболистите, независимо какво е моментното състояние на отбора. Респект и уважение към синия клуб. Естествено е да искаме да победим в този мач, но знам, че ще ни е трудно. Както и във всички останали двубои, разбира се, не подценявам никой от нашите съперници”, подчерта старши треньорът.

Той разкри още, че контузеният Файсел Касми е бил “полуготов” за игра, но е почувствал болки преди контролата с Локомотив Горна Оряховица и от щаба на “моряците” са решили да го съхранят с оглед предстоящите важни срещи в шампионата.

Специалистът коментира и дебюта на сина си - Илиан Илиев, за националния отбор.

“За него е добре и за клуба е добре, че дебютира в националния отбор. Трябва да работи много, за да продължи да върви нагоре. Младите трябва да разберат, че без работа нищо не се получава, не трябва да се лежи на стари лаври, а трябва да се надгражда непрекъснато. Квалификационната група на националния отбор е трудна, видяхме че не сме на нивото на някои от отборите, но най-важното е да се остави на спокойствие треньорът и треньорското ръководство, за да могат да направят някаква промяна, дори и само кадрова да е, но да има някаква промяна”, обобщи наставникът.