Бившият кмет на София Стефан Софиянски се включи в благотворителния футболен турнир в помощ на деца на загинали служители от системата на МВР. Софиянски изигра няколко минути в сборния медиен тим Медия Юнайтед в четвъртфиналната среща срещу ГДБОП и по този начин подкрепи инициативата. Турнирът се провежда за трета поредна година, като целта е да се съберат пари за децата. В надпреварата, която се провежда на комплекс „Спорта София“ в Борисовата градина, се включиха 12 отбора от системата на МВР и гостуващите тимове на журналистите и Столичния общински съвет.

Медийният тим спечели срещу коравия съперник от ГДБОП след изпълнение на дузпи, като в редовното време резултатът бе 2:2. Миналогодишният победител СДВР се разправи с Транспортна полиция с 6:1. Отборът на Огнеборец победи трудно АМВР с 1:0, а 8-мо РПУ спечели срещу 2-ро РСПБЗН с 3:0.

Така в утрешните полуфинали отборът на пожарната Огнеборец ще се изправи срещу Медия Юнайтед, а в другия полуфинал 8-мо РПУ ще играе срещу СДВР.

Очаква се малко преди финалната среща, която стартира в 15:30 часа събитието да посетят две от звездите на ЦСКА. Капитанът на „червените“ Тодор Янчев и новото-старо попълнение Христо Янев ще бъдат специални гости на турнира, като се очаква да подарят оригинален екип на „армейците“, който да бъде разигран на търг и средствата да отидат за благотворителната кауза.

Бившият национал на България Даниел Боримиров, който удари рамо на журналистическия тим в мачовете от груповата фаза, също се очаква да присъства в утрешния ден и ще зарадва феновете на Левски сред децата на загиналите полицаи.