Стартира пролетният сезон на вътрешното първенство по футбол на Националната гимназия за древни езици култури „Константин Кирил Философ”. Шампионите от предишното издание през есента (12 клас) надделяха категорично с 9:2 над отбора на 9 клас в първия ден на турнира, а единайсетокласниците, които са вицешампиони от миналата година, направиха същото, постигайки победа с 5:0 срещу 10 клас.

„Батковците” от 12 и 11 клас извоюваха победи и в следващите си мачове в груповата фаза, а вчера направиха драматично равенство помежду си (1:1), като попадението за дванайсетокласниците падна в последната минута на даденото от съдията продължение. По този начин и двата отбора си осигуриха място на финала, който ще бъде повторение на миналогодишния.

Отново се очаква финалното шоу да се превърне в един истински спортен празник, като за настроението на играчите и публиката ще се грижи дисководещ, както и специалните гости на събитието, които директорката на Класическата гимназия г-жа Мариела Папазова, която има основна заслуга за осъществяването на това събитие, все още не разкрива.

Информация на Калоян Чолаков