Вината за отлагането на старта на новия полусезон от българското първенство по футбол с една седмица е по вина на Българския футболен съюз, смята Ники Александров, който се завърна след двуседмично отсъствие в спортно-коментарното студио „Пред банята” по TV7. Според него отдавна е трябвало да се предпиемат мерки за подобни ситуации и има два варианта за разрешаването им. Единият е да се постави отопление под терените или да се закупят тенти, които да покриват стадионите и да пазят настилките. И двамата спортни коментатори са единодушни, че това отлагане е недопустимо.

И днес в „Пред банята” по TV7 водещите продължиха да разискват темата за допинг скандала в ЦСКА. Ники Александров недоволстваше, че футболистите са понесли цялата вина, а е трябвало да се иска наказание за клуба. Но според Иво Райчев, няма как да бъдем убедени, че играчите не знаят какво приемат и даде примери от световния спорт за състезатели, които са били хванати със същото вещество в кръвта и правата им са били отнети за много по-дълго време.

Tази седмица припомниха старото изказване на старши треньора на „Левски” Николай Костов, че добрите играчи струват пари. "Ние нямаме пари, но искаме играчите да са млади, технични, бързи, ако може и красиви”, коментира Костов. Двамата водещи обърнаха специално внимание на последната част – за красотата на футболистите, и отново влязоха в синьо-червен спор по темата.

Основна тема в рубриката „Гаф на седмица” бе случаят с изключването на клуба на Мария Гроздева от Федерацията по спортна стрелба. Иво Райчев обясни, че клубът на олимпийската шампионка не е имал представител на държавните първенства и това противоречи на устава. Според него това е скандал и не е добре за българския спорт, още повече, че предстои лятна олимпиада.