Този уикенд (19 и 20 юли) на стадион „Огоста“ (изкуствен терен) ще се играят мачовете от регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2013 за Видин, Враца и Монтана. Началото ще бъде дадено официално от Златко Живков – кмет на Община Монтана, в 19:30 часа в петък, а веднага след церемонията по откриването в традиционния демонстративен мач един срещу друг ще се изправят отборите на местните журналисти и на Община Монтана. В събота малко след 16:00 часа купата ще бъде връчена на регионалния шампион и поредните два тима по пътя към Рио ще станат ясни.

Точно 32 отбора от региона се класираха за полуфиналната фаза. В петък и събота всеки тим ще играе по минимум три мача, тъй като за първа година схемата на регионалните полуфинали ще започне с групова фаза, вместо с познатите до момента директни елиминации. Най-добрите два отбора от всяка от 8-те групи ще се класират напред по пътя към регионалната Фен Купа.

В тазгодишното издание на турнира залогът пред „приятелите от квартала” е впечатляващ – голямата награда за шампионите на Kamenitza Фен Купа е незабравимо пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион Маракана още тази есен. За първи път в историята на турнира в тазгодишното издание голямата награда ще могат да спечелят и феновете на стадионите. Един късметлия ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите, като ще може да вземе със себе си и двама свои приятели. Всеки желаещ да стигне до Маракана, може да участва в специалната игра „Извърви пътя към Маракана”, която също ще бъде част от програмата на Kamenitza Фен Купа 2013 на стадион „Огоста” в Монтана. И тази година много нови и атрактивни футболни емоции и награди ще раздадат и партньорите на Kamenitza Фен Купа - adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe.

Ето и акцентите в програмата за футболната фиеста на стадион „Огоста“:

Петък, 19 юли

17:30 – 23:30 ч. – мачове от програмата на турнира – групова фаза

18:00 – 22:00 ч. – серия атрактивни игри на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира

19:30 ч. – официално откриване с участието на кмета на Община Монтана Златко Живков и водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев; веднага след откриването ще се проведе демонстративен мач между отборите на местните медии и местната власт;

Събота, 20 юли

09:00 – 16:00 ч. – мачове от програмата на турнира

10:00 – 12:00 ч. – допълнителни серии на игрите

13:00 – 14:00 ч. – финал на „Точен шут”

15:00 ч. – томболи за допълнителни награди на партньорите на Kamenitza Фен Купа

15:30 ч. – финален мач за излъчване на регионалния победител

16:10 ч. – церемония по награждаване и закриване