Регионалният полуфинал на Kamenitza Фен Купа в Монтана бе спечелен от отбора на Манастририще 2000, които се наложиха с категоричното 4:2 над претендентите от Фантастико. И двата тима остават в битката за вълнуващото футболно пътуване до Рио и Маракана, което тази година очаква шампионите на Kamenitza Фен Купа 2013.

Теренът с изкуствена трева на стадион „Огоста” домакинства на десетия регионален полуфинал от тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели. Четирите игрища предложиха изключително футболно зрелище за всички фенове, а новата схема на турнира с групова фаза позволи на тимовете да покажат най-доброто от себе си. Кулминацията бе по време на финалния мач, когато момчетата от Манастирище се забавляваха на терена и реализираха гол след гол за радост на стотиците зрители край терена. Във втората част момчетата от Фантастико се опитаха да се върнат в мача с два гола, но това не бе достатъчно и тимът от врачанското село Манастирище грабна първото място.

Фен Купата на Северозапада е за тима на Манастирище

Още вчера по време на демонстративния мач за старта на турнира емоциите бяха на ниво – лично кметът на Монтана Златко Живков поведе своя тим и се отличи с няколко ювелирни отигравания, асистенция и гол за крайното 3:0 срещу тима на местните медии. Най-голямо впечатление по време на мачовете от груповата фаза направиха тимовете на Еталон и Партизан Мраморен, които за шестте си мача от първия етап без много да се напрягат отбелязаха общо 32 гола и допуснаха едва 4. За жалост на момчетата от двата тима, фазата на четвъртфиналите се оказа непреодолима – Еталон се изправиха срещу Манастирище и в много оспорван мач записаха загуба с 2:4, а Партизан загубиха с 2:3 от Фантастико. Имената на брата на Стилян Петров – Иван, и двама бивши професионалисти – Йордан Петков и Георги Владимиров, пък личаха в тима на ПЕСТИЦИД, но след две минимални загуби момчетата не успяха да продължат към директните елиминации. Единственият тим, съставен изцяло от чужденци – румънският Калафат, сподели съдбата на ПЕСТИЦИД и също не успя да мине своята група след две загуби и една изразителна победа с 3:0 срещу Ромагедон.

Фен Купата на Северозапада е за тима на Манастирище

Край терените страстите също не отстъпваха на футболните – серията с победители в играта „Точен шут” продължи с нов победител. Иван Илиев от Манастирище беше най-точен и ще сподели с приятели 365 литра Kamenitza. Поредната група фенове вече стиска палци и стяга багажа за Рио, след като и двете игри по „Пътя към Маракана” се радваха на сериозен интерес в Монтана. В играта „Бърза връзка“ на GLOBUL футболните запалянковци спечелиха поредната порция оригинални аксесоари на „Манчестър Юнайтед“, а Цветан Димитров си тръгна с чисто нов смартфон Samsung GALAXY S4 от томболата на телекома. Най-доброто постижение в играта на Samsung „Силен шут” бе дело на Ивайло Димитров-Зуека, който още в първата серия на стадион „Огоста” спря радара на 117 км/час, с което заслужи една от двете оригинални фланелки на Челси.

Много награди имаше и за най-добрите по терените – на трето и четвърто място се класираха отборите на ВиК-Враца и Олимпик, Юлиян Димитров от отбора на Манастирище бе избран за „Най-атрактивен играч”, Асен Илиев от Олимпик (Монтана) („Най-добър вратар”) и Еталон05 („Най-спортсменски отбор”). Наградите връчи кметът на Община Монтана инж. Златко Живков по време на официалното награждаване на сцената под арката на Kamenitza Фен Купа.

Фен Купата на Северозапада е за тима на Манастирище

Официалният превозвач на турнира Ford-Moto Pfohe зарадва феновете с допълнителни награди и два SPA&test-drive уикенда с осигурен от Ford автомобил. В традиционното коментарно студио Fiesta водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев даваха ценни напътствия за отличен коментар, а и в двата дни от програмата на турнира феновете в Монтана можеха лично да се убедят в предимствата на най-продавания малък автомобил в България, Европа и света – новата Ford Fiesta, автомобилът талисман на тазгодишното издание на турнира. Nitrocharge платформата на спортния доставчик adidas предизвика точността на десет избрани фена, но нито един от тях не успя да победи робота с три от три удара и с това да спечели раница с марката adidas.

Следващият регионален полуфинал предстои на 27 и 28 юли в Търговище. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamentiza.bg/FanCup.

Фен Купата на Северозапада е за тима на Манастирище