Два благотворителни аматьорски футболни турнира се изиграха днес в София с една кауза - „Да съберем пари за лечението на 4-годишния Сашко“. Сашко е синът на един от най-запалените играчи в аматьорските футболни турнири в София – Георги Шаламанов. Детето се нуждае от спешна операция след открито туморно образование в главата. Операцията трябва да се осъществи в чужбина, а за това са нужни около 40 000 евро. От няколко седмици всички футболисти-аматьори се включиха в кампанията за събиране на средства.

Съботния ден предложи два почти паралелни турнира. На изкуствените игрища на стадион „Раковски“ се проведе четиристранна среща между отбора на Георги Шаламанов, представители на СДВР-София, сборен тим на елитни футболни съдии и журналисти, както и отборът на футболните треньори. Сред съдиите личаха имената на Николай Йорданов, Таско Тасков и Калин Людмилов. Асен Букарев, Мартин Зафиров, Димитър Васев и Владо Манолков пък бяха в отбора на треньорите.

Вкаралият гол на Ювентус на „Деле Алпи“ Чавдар Атанасов изведе СДВР до първото място в турнира, като самия Атанасов спечели приза за голмайстор с 8 попадения. На второ място остана тима на треньорите, трети финишира сборния отбор на журналистите и съдиите, а формацията на Георги Шаламанов завърши на четвърто място. Организаторът на събитието, главния мениджър на ФК Сливнишки герой Венци Рангелов разкри, че е предприел действия за учредяването на Фондация, чиято цел ще бъде ежемесечното събиране на средства от служителите от МВР. Те ще бъде разходвани за случаи, като този със сина на Георги Шаламанов.

Освен четиристранния турнир на стадион „Раковски“ на игрищата на спортен комплекс „Грийн Спорт“ се проведе друг турнир, който също бе с цел събиране на средства за Сашко. Там каузата подкрепиха много бивши футболисти, както и актьорът от „Под прикритие“ Кирил Ефремов.

Ръководството на Българската асоциация за мини футбол и Аматьорската мини футболна лига продължават инициативата с поставянето на кутии за събиране на средства по терените, където се провеждат турнирите от различните лиги.

Открита е и банкова сметка за събиране на средства:

BG97FINV91501003966228 (титуляр: Георги Шаламанов).

Два турнира с една кауза  да съберем пари за Сашко