Женският футболен отбор на ЛП Суперспор премери сили с няколко мъжки отбори в организирания от Българската асоциация по мини футбол аматьорски турнир, чиято цел бе да прекани хората да излязат да гласуват на предстоящите избори на 12 май.

Дами мерят сили с мъже в аматьорски футболен турнир

източник: Gong.bg

Шест тима се включиха в надпреварата, която се състоя няколко часа преди супердербито на България Левски – ЦСКА, а битките на терена бяха повече от запомнящи се. Дамите от отбора на Лъчезар Паланков се представиха на висота, но въпреки това загубиха мачовете си от груповата фаза. Те претърпяха поражения от бъдещия шампион облечен в бели екипи, както и от МФК Люлин. В другата група се включиха отборите на Приятели, Тех-ко и Софиянци.

Дами мерят сили с мъже в аматьорски футболен турнир

източник: Gong.bg

След драматични двубои в групите и оспорвани полуфинали до мача за първото чясто се добраха Белите и ПФК Приятели. Двубоят бе изключително оспорван, като въпреки преднината от два гола, която Белите имаха двубоя висеше на косъм. Приятели намалиха малко преди края, а в последните минути главния арбитър на срещата Богомил Маринов изгони вратаря на Белите за грубо нарушение. Въпреки това резултатът 2:1 се запази до последния съдийски сигнал и Белите триумфираха с победата.