Събитията по проекта „Никога не е късно за ново начало”, изпълняван от Министерството на физическото възпитание и спорта, продължават и през февруари. На този етап от проекта инициативите на МФВС са насочени и към големите компании в България, които стимулират своите служители да спортуват за по-активен начин на живот.

Още през първия уикенд на февруари (4.02. и 5.02.) се организира мащабен междукорпоративен турнир по футбол между отбори от най-големите компании у нас. Събитието ще се проведе в зала „Христо Ботев” с начален час 09:00 часа. Участващите отбори са формирани от служителите на Нестле България АД, хранителен холдинг Белла България, Хюлет-Пакард България, АстраЗенека България, VIVACOM, БТК АД, Мобилтел ЕАД, ОББ АД, Софика Груп АД, Мегалан Нетуърк, Екопак България АД и Юробанк И Еф Джи България.

На спортния терен отборите ще имат възможността да покажат своите футболни умения, бързина и добра форма. Целта на инициативата е да стимулира работещите хора в България да спортуват редовно, за да се чувстват изпълнени с енергия. Скорошно проучване, извършено от Министерството на физическото възпитание и спорта, сочи, че едва 17% от българските граждани в активна трудоспособна възраст се занимават със спорт. Същевременно различните физически упражнения и редовното спортуване значително подобряват качеството на работа.

Организираният междукорпоратвен турнир има за цел да демонстрира колко е важно да се води активен и здравословен начин на живот, в който спортът заема своето важно място. В рамките на проекта се предвиждат още редица спортни инициативи, които да популяризират масовия и аматьорския спорт сред хората в трудоспособна възраст, за да се чувстват здрави и жизнени.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Министерството на физическото възпитание и спорта носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Агенцията за социално подпомагане.