Президентът на БФС Борислав Михайлов ще има основна роля при избирането на домакина на Европейското първенство през 2024 г. Той е част от изпълнителния комитет на УЕФА, който ще определи коя от двете кандидатури ще спечели наддаването. 

В момента само две страни се борят за приемането на форума. Това са Германия и Турция. Името на кандидатурата-победител трябва да стане ясно в късния следобед в четвъртък. 

Освен Михайлов, още десетима представители на изпълкома ще имат право на глас. Това са полякът Збигнев Бониек, унгарецът Шандор Чани, ирландецът Джон Дилейни, шведът Петер Гилиерон, французинът Флоранс Ардуен, испанецът Хуан Луис Лареа Саробе, хърватинът Давор Шукер, холандецът Михаел ван Прааг, италианецът Андреа Аниели и британецът Иван Газидис. 

Право на глас имат още президентът на УЕФА Александър Чеферин от Словения, вицепрезидентите Карл-Ерик Нилсон от Швеция, Фернандо Гомеш от Португалия, Григорий Суркис от Украйна, Микеле Ува от Италия и Дейвид Гил от Великобритания. 

С право на глас е още членът на изпълкома на УЕФА Ларс-Кристер Олсон, но той е болен и не се яви на заседанието. Без право на глас са германецът Райнхард Гриндел и турчинът Сервет Ярдъмчъ, защото държавите им са замесени в битката пряко.