Коронавирусът е помогнал за създаването на бира, свързана с Ботев Пловдив, тъй като кризата на пазара е принудила производителите да станат доста по-сговорчиви и гъвкави. Това сподели Ангел Спасов от Сдружение ПФК „Ботев“, който вметна, че вече са продадени около 12 палета.

"Идеята за Колежанско пиво се зароди преди пет години, като бурните събития около нашия клуб това лято се оказаха един ракетоносител да стартираме собствена фенска кауза, която в някаква степен да ни застрахова срещу такива трусове в бъдеще", заяви той.

"Първата бира пристигна миналата събота и към днешна дата сме продали около 10-12 палета пиво", разкри членът на Сдружението.

Спасов допълва, че "Колежанско пиво" е съвместно начинание с "Ломско пиво" АД.

"Ломско пиво бяха много отзвичиви и реагираха на абсолютно всякакви наши желания и те имат доста добър капацитет".

По думите му реализацията на продукта в рамките на месец са дължи на "инатливост" и "упоритост".

"Идеята стартира преди Нова година, като интересното е, че се заехме двама души, които не живеем в България и успяхме с логистична подкрепа от фенове в страната да се договорим с пивоварната, да намерим дистрибутори, изградихме сайт и Facebook страница. Целевата аудитория на Колежанско, предвид че е създадена от Сдружение ПФК „Ботев“, е за симпатизантите на отбора", каза още Спасов пред Bloombergtv.

Ботев бира