Новият спортен министър Красен Кралев заяви, че футболът може да се изучава като задължителен предмет в часовете по физическо възпитание в училище. Кралев бе гост на церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти от турнирите на националната програма „Децата и футболът“.

„Виждайки блясъка в очите на децата, аз съм уверен, че пътят е правилен. Ще помагаме всячески на развитието на детско-юношеския спорт. Днес се срещнаха миналото, настоящето и бъдещето на българския футбол. Пожелавам на младите да надминат успехите на легендите, до които имам чест да бъда тук“, коментира Красен Кралев.

Кралев и Янчев

източник: ММС

„Министерството винаги ще е партньор на българския футболен съюз. Моята мечта е за третия час по физическо да вкараме футбола като задължителен предмет за изучаване, наред с баскетбола може би. Децата да имат право да избират един предмет. Смятам, че това ще даде тласък в следващите години от нашите деца да израснат такива велики шампиони“, заяви още Кралев и добави:

„В рамките на малкия бюджет, с който разполагаме сме инвестирали около 300 хиляди лева в тази програма. Участвали са над 8 хиляди деца.“

Кралев и Боримиров

източник: Министерство на младежта и спорта

Наградените деца са: Стоян Сотиров (Чепинец Велинград), Петър Георгиев (Изида Добрич), Хидайет Хюсеин и Станислав Дюлгеров (двамата от Черноморец Бургас), Пламен Христов (Стралджа), Момчил Кузманов и Стефан Иванов (двамата от Локомотив Горна Оряховица), Виктор Ангелов (Берое), Християн Петров (Локомотив Пловдив), Пламен Цончев (Сливен), Мартин Гинев (Асти АБ Хасково), Ивайло Христов (Левски), Мартин Николов (Бдин 1923 Видин), Сашо Лебанов (Ботев Пловдив), Петър Илиев (Пирин 2001 Благоевград), Стефан Петров (Етър Велико Търново), Делчо Милчев (Арда 1924 Кърджали).