Хубчев ще открие кампанията в подкрепа на женския футбол

Петър Хубчев източник: Lap.bg

Петър Хубчев източник: Lap.bg

Селекционерът на „А“ националния отбор Петър Хубчев ще бъде специален гост на празника по случай официалното откриване на кампанията на Българския футболен съюз в подкрепа на женския футбол „Момичета, хайде да ритаме“, пише сайтът на БФС. Събитието ще се състои на 1-ви юни от 11:00 часа на Национална футболна база в Бояна. 

Кампанията е част от паневропейската инициатива на УЕФА Together #WePlayStrong, която има за цел да популяризира позитивния ефект от футбола върху здравето и личностното развитие на момичетата и девойките.

Като домакин на Европейското първенство за девойки до 17 години през 2019 г.,  Българският футболен съюз има за цел да увеличи броя на момичетата, играещи футбол и да подкрепи осезаемо развитието на футбола сред младите дами в нашата страна.      

Сред специалните гости, които се очаква да уважат празника са певиците Миленита, Маги Джанаварова и Нора Караиванова, както и селекционерката на женския национален отбор по футбол и футболистка номер 1 на България за 2015 година Силвия Радойска.

По време на празника, освен футболни упражнения и мачове, за момичетата са предвидени и много други интересни забавления.    

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Петър Хубчев

Други