Двукратният шампион на България Лудогорец ще се изправи в поредния мач, който може да донесе трофей във все още малката клубна витрина. Тя всъщност не е толкова малка, защото в нея вече има четири големи купи. Мачът срещу Берое обаче е малко по-особен. Ивайло Петев и компания трябва да вземат сериозното решение как да бъде изигран този мач. Вариантите са два – той да бъде използван като последна контрола преди мачовете със Слован или целта да бъде една – победата и вдигането на поредната купа. Със сигурност има разлика между двата подхода, защото изпълнителите долу на терена ще бъдат различни. За какво всъщност става въпрос?

Новият Лудогорец все още не е напълно обигран. В състава има доста нови играчи, които би трябвало да се сработят напълно преди важните мачове. Очертава се основни футболисти във формацията да бъдат Фабио Ешпиньо и Мишел Платини. Христо Златински също трябва да се сработва с колегите си. Същото се отнася и за двойката централни защитници – Моци и Барт, която има много малко мачове заедно.

Какъв би бил подхода на Лудогорец, ако приема двубоя с Берое като контрола и какъв, ако иска задължително да спечели трофея.

Първи вариант – мачът ще е за купа. На практика това изглежда по-вероятното решение на треньорите и ръководството. Собствениците на Лудогорец ясно показаха, че искат всеки мач да се печели. Ивайло Петев също иска да вдига купи. При това положение на терена в сряда вероятно ще се появят като титуляри наказаните за мачовете със Слован Мирослав Иванов и Марселиньо. Двама футболисти показаха, че са във форма, но заради наказания пропускат мача в Братислава. Други двама се възстановяват от травми – Йордан Минев и Александър Барт. И двамата не са играли мачове след фрактурите, които получиха в Австрия. Мишел Платини също не е подготвен на 100% и форсирането му в мача за Суперкупата може да изиграе лоша шега за двубоя седмица по-късно. За всеки един от тях Ивайло Петев трябва да взема индивидуално решение, което ще влияе и на общата стратегия за мача.

Какъв трябва да бъде подхода, акое приемем, че Лудогорец ще играе срещу Берое като генерална репетиция за Слован. Миро Иванов и Марселиньо задължително трябва да са на скамейката. Петев трябва да опита да изгради халфова линия без двамата футболисти, които, ако не бяха наказани, щяха да са сигурни титуляри в Братислава. При такъв подход и Минев, и Барт могат да бъдат съхранени. За Платини ситуацията е малко по-деликатна, тъй като той има нужда от мачове, за да се сработи с колегите си.

Със сигурност Ивайло Петев вече има решение и стратегия за подхода в сряда вечер. Дали той ще е успешен за конкретния мач и как би повлиял на определено по-важния тепърва предстои да се види. Със сигурност този път въпросителните не са една и две. Предстоят важни решения, но дали ще са правилни ще се прецени след евромачовете. Преди два сезона Любо Пенев жертва мача за Суперкупата с Литекс срещу ЦСКА. Пусна юношите, загуби срещата, а после се провали и в Европа. Точна рецепта няма, но решенията със сигурност са важни.