Реших да напиша този коментар по време на мача ЦСКА – Черно море. И без това в този кръг на „А” има далеч по-интригуващи мачове, чакат се евентуално драми. На „Армията” е спокойно, въпреки свободния вход няма претрупани от хора входове. Не е като онзи „безплатен” мач срещу Хамбургер в началото на 90-те, когато само провидението избегна някой трагичен инцидент. Имаше близо 30000.

ЦСКА – Черно море е последният мач тук. На ст. „Българска армия” в сърцето на Борисовата градина. Ръководството на „червените” вече е сключило договор за наем на националния стадион за домакинските мачове през следващия сезон. Ако си мислите, че временното затваряне на стадиона ще бъде временно, жестоко се лъжете. Идеята е на това място да бъде построено нещо ново. Чисто ново.

Преди дни ЦСКА празнува рожден ден. Днес се разделя с огромна част от своята история. Тя остава само на хартия. Вярно, онези, най, най-големите мачове са се играли на 500 метра от „Армията”, но ЦСКА си беше „Армията” десетилетия наред. Сега остава самотен. До няколко месеца бурените и тревите ще влязат във владение. Нещо като стадион „Септември” в момента. Но срещу бурените и историята човек не може да се бори....

Чао „Армия”...Живи, здрави пък ще видим какво ще се появи на това място...