Ботев Враца влезе в Топ 8 при децата на футбол, след като преодоля с 2:0 в мач-реванш връстниците си от ОФК Сливен. С общ резултат от двата мача 3:3 врачани продължават напред, тъй като в петък по време на гостуването си в града на 100-те войводи вкараха гол на чужд терен.

Така съставът, воден от Ивайло Димитров, се превърна в най-успешната формация на клуба през настоящото първенство. Отделно от това врачани са единствената формация от Северозапада, която продължава на ¼ финалите, след отпадането на Монтана – при децата и юноши старша възраст, и на Локомотив Мездра при юношите.

Врачани изиграха разумно срещата и заслужено продължават напред. Преди почивката гостите бяха по-добрият тим на терена, но Томислав Маринов откри с хубав удар за 1:0 в 22-та минута.

През втората част Ботев натисна противника, а Томас Петров от пряк свободен удар в 42-та минута и Виктор Викторов в 47-та минута биха на сантиметри над вратата. Логичното се случи в 49-та минута, когато Томас Петров изведе Виктор Викторов и нападателят хитро бутна топката покрай вратаря на гостите за 2:0. Последваха силни изяви на врачани, но Викторов, който този ден имаше рожден ден, нямаше късмет: в 54-та нападателят не успя да отклони топката в мрежата, а в 60-та минута излезе сам срещу вратаря, но би покрай вратата му.

За успеха на врачани допринесе и вратарят им Христо Иванов, който в 62-та минута с крак парира голов удар на нападател на гостите, а в заключителните секунди на два пъти се намеси решително, за да осигури успеха на Ботев.