От областната група в Хасково беше изваден отборът на Тополовград, който в първите шест мача не се е явил на четири гостувания.

Тополовградчани провеждат обаче домакинските мачове, в които имат една победа и една загуба. Но при гостуванията си в Ивайловград, Любимец, село Горски Извор и Свиленград не са се явили. На заседание на СТК към ОС на БФС- Хасково, се разгледа казуса с ФК "Сакарски спортист - 04", Тополовград. Комисията реши:  ФК "Сакарски спортист - 04", Тополовград без основателна причина не са се явили по Програма мъже за Сезон 2017/2018 г. на насрочените футболни срещи.  На основание чл. 24, ал. 2, б. "В" от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за Сезон 2017/2018 г. Спортно-техническа комисия към Областен съвет на БФС Хасково реши - изважда ФК Сакарски спортист 04 (Тополовград) за Спортно-състезателната 2017/2018 г. и клубът няма право да довърши участието си в Спортно-състезателната година. 

На редовно заседание на ДК - ОС на БФС-Плевен бяха разгледани провиненията на състезатели от проведените кръгове на областното първенство по футбол и бяха взети следните решения : 1. Наказва Момчил Валериев Мирчев от отбора на ФК"Ботев" - Ленково за ритане на длъжностно лице - главния съдия при спряна игра и на основание на чл. 25 от ДП , ССП за срок от 1 /една/ година. Инцидентът е станал по време на мача Ботев (Ленково)- Ясен от Б областна група-Център, завършил 0:0.  2.Наказва Ивайло Николаев Дачев от отбора на ФК"Левски" - Брест за удар на длъжностно лице - главния съдия при спряна игра и на основание на чл. 25 от ДП , ССП за срок от 1 /една/ година. Инцидентът е от срещата от 4-ия кръг на плевенската А областна група Ботев (Комарево)- Левски (Брест), завършил 1:4. 3.Наказва Мариян Ангелов Димитров от отбора на ФК"Обнова" - Обнова за предотвратяване на очевидна възможност за отбелязване на гол и на основание на чл. 22 ал.2 ал.1 буква "Б" от ДП - ССП за срок от 1 /една/ среща . Играчът е изтичал зад вратата и е изчистил топката, влизаща в мрежата.

Решение на ДК при ОС на БФС - Благоевград - 05.10.2017г. Наказва ФК"УРАГАН" - с.Михнево с предупреждение за лишаване от домакинство и глоба от 125лв., съгласно чл.37,ал.1,т.1, буква"Б", предл.-2 от ДП. Наказанието е заради навлизане на публиката на Михнево на терена, но без последствия за гостите и съдиите от мача със Струма (Марикостиново), завършил 1:6. Спира състезателните права за срок от 1 /една/ година на Иван К. Цветков - ФК"Светкавица" - с.Митино, съгласно чл.25 от Дисциплинарния Правилник. Провинилият се е ударил съдията по време на мача с Подгорец (Коларово), а самата среща е прекратена.

Решения на БФС-Видин:  За навлизане на един зрител на пистата при спряна игра и без последствия , на основание чл. 37 ал. 1 т. 1 предложение 1 от ДП с. 2017/2018г. - ДК наказва ФК"Рациария"Арчар с имуществена санкция в размер на 62.50 лева. Инцидентът е по време на мача Арчар- Дунав (село Дунавци), завършил 1:4./БТА