След взетото среднощно решение на треньора на ЦСКА Любослав Пенев временно от отбора да бъдат отстранени девет футболисти, спортно-техническият щаб на „червените” е започнал спешни консултации, дали могат да бъдат картотекирани допълнително нови играчи за предстоящия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Базел.

В момента ЦСКА разполага с нужните минимум 18-20 играчи, които имат картотека за Европа и могат да заминат в сряда сутрин за Швейцария. Сред тях личат и имената на няколко от юношите на отбора като Кристиян Велинов, Димитър Коларов и Томи Костадинов.

Освен вратарите Здравко Чавдаров и Ивайло Петров, картотеки за европейските мачове имат: Александър Бранеков, Костадин Стоянов, Йордан Минев, Апостол Попов, Уго Баес, Кристиян Велинов, Димитър Коларов, Коста Янев, Николай Манчев, Тодор Янчев, Атанас Зехиров, Викторс Морозс, Иван Стоянов, Спас Делев, Томи Костадинов, Руи Мигел, Владимир Манчев, Благой Пасков и Мишел Платини. Това прави списък от 21 футболисти, но нищо чудно от „Армията” спешно да поискат картотека и за други юноши.

Картотека има и Орлин Орлинов, но той също бе отстранен преди няколко седмици от отбора, с което бройката на извадените от състава се закръгля на десет.