Литекс нанесе второ поредно поражение на ЦСКА, с 2:0 на Градския стадион в Ловеч. „Оранжевите” изиграха перфектен мач и вече са втори в класирането, с равен брой точки с ЦСКА – по 25, но и една среща по-малко. Кризата в лагера на „червените” пък се задълбочи, след като в два двубоя тимът получи пет гола и не успя да отбележи нито един. Момчетата на Любослав Пенев отново бяха твърде хаотични на терена, и макар да имаха шанс за точка, докато все още губеха само с 1:0, заслужено си тръгнаха без нищо.

Литекс в действителност можеше да постигне и по-лека, и по-изразителна победа над ЦСКА, но пак имаше доста пропуски на „оранжевото” нападение. Гостите започнаха малко по-активно, като владееха инициативата в началните 10 минути. Въпреки това обаче точно при изтичането им Литекс отбеляза първия си гол. След един шут на Христо Янев от дъгата пред пеналта, Чавдаров с мъка изби, но след рикошета Вилфред Нифлор добави в мрежата. Нифлор се измъкна зад гърба на Кирил Котев, който изобщо не разбра за опасността. За французина това е вече седми гол от началото на шампионата. До края на полувремето отново той направи един невероятен пропуск, а с два се отличи и един от най-добрите на терена Дока Мадурейра.

ЦСКА достигаше често до наказателното поле на Литекс, но в хаотичен вид, и не успяваше да стигне до реални голови опасности. Спас Делев се отличи с най-сериозните пропуски пред вратата на Урош Голубович, като направи по един в началото на първото, и в средата на второто полувреме. Наставникът на гостите Любослав Пенев направи някои важни промени в състава, в сравнение със загубата от Миньор. На вратата излезе Здравко Чавдаров, който бе един от малкото играчи на „червените”, които знаеха какво правят в мача. Той се намеси на няколко пъти страхотно, за да предотврати по-срамно поражение. В средата на терена чувствително се отрази отсъствието на болния Коста Янев, чиято смята Светослав Петров изобщо не успя да се справи със задачата си. През второто полувреме Пенев реши да влее нападателна мощ в своя тим, и на терена се появиха Владо Манчев и Мишел Платини, но особено последния почти не се забеляза на терена. Неприятна контузия в края на първите 45 минути получи и Йордан Минев, който бе заменен на почивката.

След подновяването на играта обаче Литекс продължи да играе атрактивен и интересен футбол, създаваше много положения и организираше страхотни нападения. Само три силни намеси на Чавдаров лишиха домакините от второ попадение, чак до 72-та минута. Преди това Спас Делев пропусна най-доброто положение за ЦСКА през второто полувреме, като вместо да потърси свой съотборник, стреля в тялото на Голубович.

В крайна сметка Литекс стигна до търсеното второ попадение, в 72-та минута, когато бившият футболист на ЦСКА Христо Янев стреля силно от дъгата пред наказателното поле, топката се отклони в тялото на Иван Иванов и влетя във вратата.

Логично, до края на двубоя ЦСКА започна масиран натиск, а Литекс се прибра малко назад и действаше на контраатака. „Армейците” опитваха всячески да стигнат до Голубович, но липсата на каквато и да било стройна организация попречи, за да се стигне до нещо по-сериозно пред Урош Голубович.

След този 11-ти кръг, лидер продължава да е Черноморец, само на точка пред Литекс и ЦСКА. В следващия кръг дербито на кръга ще е именно в Бургас, където Черноморец посреща Литекс, а ЦСКА е домакин на Славия.