„Искам да честитя победата на Литекс. Много станаха тези честитики с тази наша игра. Нашите момчета играха, но нямаха шанс, Литекс победи закономерно. Ще се готвим за мача с Базел, и дано победим. Имаше желание в нашите момчета, убеден съм и вярвам в отбора, вярвам в треньорското ръководство. Има още доста тежки мачове, нека да има интрига в първенството, борбата за първото място да е по-интересна,” заяви изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков след втората поредна загуба за отбора в първенството, с 0:2 като гост на Литекс.

На въпрос защо собствениците ги няма на мача, Живков отговори, че не знае, но той може да отговори на всички въпроси. Един от тези въпроси бе дали Любослав Пенев остава старши треньор на ЦСКА. „Не, категорично не. Любо е нашият треньор, и той ще продължи да бъде треньор на ЦСКА.”

„Няма проблеми в ЦСКА, абсолютно всичко е наред, спокойно е. Има и такива мачове, победиха ни Литекс, честитих им, продължаваме напред и така,” категоричен бе той. „На терена видях колектив.”

„Подготовката се води на ниво, момчетата тренират, няма напрежение, има разбиране. Има още мачове, предстоят достатъчно сериозни срещи, ще видите, че ЦСКА ще излезе с гордо вдигната глава, и ще покаже ново лице,” обеща Живков. „Очаквам да победим Базел, защо, толкова ли е трудно?! Ние сме длъжни да играем винаги за победа”

За скандалите около тима напоследък, с пияни футболисти на ЦСКА преди мача с Миньор, и сблъсъци в съблекалнята след него, Живков заяви: „Нямам информация. Само от вестниците, което съм прочел. Ще проверим нещата, не вярвам 100% да е истина. Относно до нещата в съблекалнята, нормално е, след такава загуба да има повече емоции. Случват се такива неща, всичко е минало и заминало.”