Главният мениджър на Литекс Гриша Ганчев каза, че той носи отговорността за изваждането на отбора в мача срещу Левски от 20-я кръг на А група. Шефът поясни, че е имал разговор с Даниел Ганчев, който е собственик на тима и обясни, че няма нужда Гриша Ганчев да бъде намесван, при все, че той води друг тим /бел.ред. ЦСКА/.

Вадят Литекс от А група?

„Гриша Ганчев си има друг отбор, аз се чух с Даниел Ганчев. Аз си нося отговорността. Това е личен отговор. Няма какво да ви разказвам какво сме си говорили“, започна Стоилов.

„Люпко си има мнение“, продължи на Стоилов,

На въпрос дали е имало предумисъл в действията му, свързани с евентуално преименуване на Литекс на ЦСКА, Стоилов реагира остро: „Какво умишлено да има в това, че сме извадили отбора?! За какво да мешаме други отбори?! На нас ни се пречи 20 кръга. Литекс е фактор от години“.

„Според мен съдията трябва да бъде изваден до живот“, отсече още шефът на ловчанлии и продължи: „Който ме познава мен знае, че не съм емоционален и темпераментен човек“.

Помолен да се върне назад в 2009-ата година, когато Левски и Литекс изиграха един скандален мач на Герена на 25 ноември, завършил при 2:2 и запомнен със скандалното съдийство на Николай Йорданов, който изгони двама играчи на Левски – Веселин Минев и Еньо Кръстовчев и един на „оранжевите“ - Радостин Кишешев, Стоилов обясни: „Не помня този мач, но помня други“.

Мъри Стоилов: Треньорът на Литекс не решаваше на "Герена"

Люпко Петрович: По-добре да не стоя тук, няма смисъл

БФС за драмите на "Герена": Отговорните ще бъдат наказани

Президентът на Литекс: Това съдийство беше гавра с нас

„Не сме имали такъв план предварително. Като видях какво става, реших да извадя отбора. Три дена след мача за Купата се наслушахме на какво ли не. Да, имаше чист гол за Левски. Но да сте ни чули нас за претенциите ни, че срещу Асприля имаше дузпа и червен картон, последен е в защита бе играчът на Левски, червеният картон го няма . Трите гола са редовни и това бе направено три дни да се нажежи обстановката. Бе създадено умишлено от Левски“.

„Трябва да има явно крайни решения. Мисля, че БФС има също вина за тези неща, защото 20 кръга аз това говоря“.

„Не знам какво ще се случи с Литекс сега. Не знам какво ще стане. Но крайно време е да има кардинални решения. Не сме се класирали на голям форум от 13 години. Трябва нещо да стане“, завърши Стоилов.

Стойчо Стоилов за реферите: Некадърни и корумпирани хора

Георги Иванов - Гонзо: Дербито беше прекратено по престъпен начин

Мнението на Люпко Петрович

Стойчо Стоев: Не е нормално, спрях Минев да набие Асприля

Даниел Боримиров съзря сценарий: Изваждане на Литекс – сливане с ЦСКА

Владимир Гаджев: И ние ли трябваше да излезем от терена в Ловеч?