Босът на Левски Георги Иванов - Гонзо за пореден път сподели, че ръководството на “сините” не възнамерява да се разделя със звездата си Гара Дембеле. Иванов допълни, че все пак, ако някой клуб плати заложената клауза в договора на французина, никой няма да спира трансфера на нападателя.

“Гара Дембеле създаде много положения днес, бори се за отбора. Не можем да искаме повече от Гара. Не може да вкарва винаги. Важното е футболистите как се раздават за отбора. Никой не може да победи сам. Ние сме силни като отбор. Когато всички играят като отбор, тогава сме силни”, коментира Георги Иванов след победата над Берое за Купата на България.

“Преди мача говорихме с него за картона, който щеше да го извади от мача с ЦСКА. Той успя да се опази. Цел и наш приоритет е шампионата, а след това купата. Гара Дембеле остава при нас. Той има клауза в договора, която е доста висока. Ако някой клуб я плати, разбира се няма да спираме Дембеле. Нашите планове и на собственика ни е той да остане”, каза още Гонзо по повод звездата на “сините”. “Едва ли ще влезе в затвора заради изцепката си. Нормално е младите хора да грешат. Господин Батков е адвокат и знае как да защити своите хора.”

Относно победата над Берое с 1:0 Георги Иванов коментира: “Доволни сме. Нашата цел беше да победим на всяка цена. Мисля, че отборът ни игра добре и стана интересен мач. За съжаление вкарахме само един го, но във футбола не винаги можеш да вкарваш много. Нямаме претенции за дузпа. Наистина Бачев игра с ръка, но така е преценил съдията. Ахмед Ахмед свири добре.”

“Освен в мача срещу Лил, в никой друг не успявахме да съберем оптимален състав. Затова тогава се получи добър мач. Независимо от това Левски винаги се е опитвал да победи. През есента показахме едно добро ниво и голямо израстване. Йовов вече е във ваканция. Опитахме с него, един мач почиваше, един мач играеше, но решихме да се оправи и да започне отначало. Никога не сме се оправдавали и ако погледнете състава на Левски ще видите, че повечето са по на 22 -23 години. Това е бъдещето на Левски. При положение, че си изиграл 28 мача, натрупва се умора психическа и физическа. Нито един път не сме се оплакали, давали сме възможност на всички футболисти. Имаме млади играчи, които в момента играят по-малко, но те ще получават шансове. След нова година Левски ще бъде много по-силен”, каза още Георги Иванов.