Старши треньорът на Левски Ясен Петров остана доволен след победата с 1:0 над Берое, с която „сините” елиминираха старозагорци от турнира за Купата на България. Специалистът призна, че неговите играчи са заслужили да продължат напред, въпреки че късно стигнаха до единственото попадение в срещата на „Герена”.

„Доста динамичен отворен мач, ние контролирахме нещата през цялото време на двубоя, заслужено победихме. Имахме доста положения, вкарахме късно, но успяхме, и продължаваме в този турнир, в който имаме големи традиции”, коментира Петров.

„Имахме проблеми преди и по време на мача. Грийн излезе болен, трябваше да го сменим. Милиев също имаше проблеми, показа мъжество. Ключово бе включването на Дарко на полувремето, особено при последния пас. Грийн няма контузия. Но нямаше как да продължи след почивката. Радостното е, че Дарко изкара 45 минути, рискувахме, но рискът се оказа оправдан. Ако имахме възможността да бъдем в пълен състав през сезона, разочарованията от някои срещи, щяха да бъдат по-малко. Не се оплакваме, гледаме напред, няма смисъл да гледаме назад. ”, добави треньорът на „сините” от София.

„Вратарят на гостите се представи на добро ниво. Имаше и малшанс за нас пред гола. Освен гредата на Дембеле, останалите ни удари през първото полувреме бяха извън вратата. През второто полувреме настъпихме газта, коригирахме мерника и нещата се получиха”, каза още той.

„Гара много се стара в днешния мач. Радостно е, че не си изкара картон, подходи доста умно. Ние проведохме разговор с него преди началото на срещата. Имаше много положения пред него, но не успя да вкара, има и такива мачове. Хубаво бе, че Гаджев все пак отбеляза”, сподели наставникът на столичани.

Относно последния официален мач на Левски за годината – срещу Спортинг идната седмица, Ясен Петров коментира: „Очакванията са ни феновете да ни подкрепят, да ги зарадваме и да завършим сезона с добро настроение полусезона. Мисля, че футболът, който показва нашият отбор, е добър за окото.”