Левски се класира за четвъртфиналите за купата на България, след като отбеляза късен гол при домакинството си на Берое и надделя с минималното 1:0 на стадион „Георги Аспарухов”.

През първото полувреме футболистите на Левски имаха надмощие, но не успяха да се възползват от създадените положения, които бяха пропуснати. Мачът започна доста изненадващо, след като още във 2-та минута Петър Димитров изскочи зад отбраната на Левски, но страничният съдия Станимир Илков вдигна флага за засада.

Левски можеше да поведе в 5-та минута, когато Гара Дембеле стреля от границата на наказателното поле на Берое, но след това топката срещна напречната греда. Три минути по-късно Дембеле свали с глава топката към Даниел Младенов, който шутира, но в страни от вратата на Теодор Скорчев.

Берое имаше своите шансове в 14-та и 15-та минута, когато Владислав Златинов и Диян Генчев не успяха да се възползват и не затрудниха Божидар Митрев.

Натискът на „сините” продължи и в 21-та минута след груба грешка в отбраната на Берое, топката стигна до Дембеле, който бе непокрит в наказателното поле на гостите и стреля, но много неточно в аут.

Играчите на Берое продължиха да котраатакуват опасно, но Владислав Златинов в 27-та минута и Петър Димитров в 29-та направиха нови пропуски.

В 39-та минута Жоазиньо отправи много хубав и силен удар от фаул от около 30 метра, след което Скорчев реагира блестящо и изби, а Дембеле при добавката прати топката високо над напречната греда. Последваха много силни минути за Левски и в 40-та Грийн се оказа на добра позиция и стреля, но от крака на Томаш топката излезе в корнер. Минута по-късно Гаджев подаде към Младенов, който бе на добра позиция в наказателното поле на Берое и стреля, но много неточно в аут.

Второто полувреме играчите на Левски имаха още по-сериозно превъзходство, като единият от помощниците на Ахмед Ахмед вдигна две несъществуващи засади на Дембеле и Жоазиньо. В 52-та минута влезлият като резерва в началото на второто полувреме Дарко Тасевски свали с гърди хубаво топката към Дембеле, който стреля, но в страни от вратата на Скорчев. Минута по-късно Тасевски отрави хубав удар от около 25 метра, но топката мина на сантиметри от напречната греда на Скорчев и излезе в аут.

Берое имаше своя шанс в 64-та минута, когато Златинов стреля от фаул, но Митрев спасил. В следващата атака за заралии Христов шутира, но в страни от вратата на Скорчев.

Последваха нови много силни минути за Левски. В 66-та минута Дембеле направи хубав пробив, след което той върна към Тасевски, а той стреля и топката срещна ръката на падащия Бачев, но Ахмед Ахмед не свири дузпа.

До края на мача играчите на Берое рядко контраатакуваха и бяха подложени на сериозен натиск.

Дембеле бе изведен в добра позиция в 72-та минута и стреля, но Скорчев спаси. Пет минути по-късно Гаджев излезе сам срещу вратаря на Берое, но той отново прояви невероятен рефлекс и отрази удара на халфа на Левски. В 81-та минута Тасевски пробва с удар отдалеч рефлекса на Скорчев, който отново се намеси.

Единственото попадение в срещата падна в 83-та минута, когато Милиев подаде хубаво към Гаджев, който с много точен удар прати топката в долния десен ъгъл на Скорчев.

Така Левски се класира за четвъртфиналите на турнира за купата на България и се присъедини към Локомотив Пловдив, Черноморец Бургас, Славия, Литекс, Пирин, Черно море. Жребият за четвъртфиналите на купата на България е на 13 декември от 11 часа.