Протестът на феновете на ЦСКА ще продължи до дупка. Това заяви днес председателят на централния фенклуб на „червените” Димитър Ангелов – Дучето. Той даде пресконференция заедно с пострадалия вчера в Перник секретар на фенклуба Иво Цветков – Главата и Сергей Славчев от „Червени сърца”.

„Вчера бе погребан футболът и любовта. Беше бит човек, само защото обича ЦСКА. В Перник дойдоха 60 човека, които искаха да респектират и да бранят 9-ото място в класирането. Дойдоха да охраняват любовта, да ни казват кой да обичаме и какво да пеем. Това е срам за цяла България. Разберете, това е организирана престъпна група за нанасяне на леки и тежки повреди. Този човек изпълнява заповеди на Димитър Борисов. Някъде четох, че Титан са дали 27 млн. лева до този момент. Аз не искам да погребваме ЦСКА за 27 млн. лева”, каза Ангелов.

Той допълни, че вече има пусната жалба в районна прокуратура заради инцидентите вчера. „Ще има жалби до дупка. Искам да разясня ситуацията и с прословутите 3000 лева. Да, с 2000 лева от тези пари плащахме на стюардите, а с 1000 организирахме екскурзиите и хореографиите. Сега тези 3000 лева отиват в Калоян Стоянов и виждате, че няма нищо. Господинът казваше на децата колко съм лош, каза пред 300 човека, че собственикът на ПФК Ловеч ни е платил на мен и на Главата да организираме боя в Мездра”, каза още Дучето.

Шефът на фенклуба разясни, че за да играе ЦСКА на „Българска армия”, трябва да бъдат платени 40-50 хил. лева. „Има съвсем малко неща, които трябва да се направят. Сензори на козирката, тоалетни и входове на два сектора. Ако трябва, ние ще го направим и ще докажем, че това е схема да бъдат извити ръцете на държавата, за да бъдат взети по-бързо имотите като „Българска армия” и Панчарево”, каза Ангелов.

Битият фен Иво – Главата пък заяви, че ако нещата продължават така, ще се присъедини към протеста на другите фенове извън стадиона. „Това не е моят начин на протест. Аз искам да съм вътре в сектор Г. Ако тези хора продължават да влизат там, ще се принудя да изляза и да протестирам извън стадиона. Снощи ме бе страх да се прибера вкъщи, защото не знам какво може да ми се случи”, каза Главата.

„Ако се наложи, ще докараме нещата до европарламента”, каза Димитър Ангелов.

Водачите на агитката обаче отхвърлиха варианта да бъде поет пътят на Ботев Пловдив. „ЦСКА е институция. Не му е мястото във В група. Това е абсурдно”, заявиха в един глас присъстващите на пресконференцията.

Относно вероятността Валентин Михов да стане президент на ЦСКА Димитър Ангелов заяви: „Мислите ли, че тези хора ще му позволят да си върши работата нормално. Абе хора, вижте какъв хаос цари в клуба, бе. Ако Михов дойде при нас и каже, че поема цялата отговорност и никой няма да му се бърка, ще му повярваме, но едва ли ще стане така”, допълни Дучето.