Фракция „Червени сърца” към Централен фенклуб на ЦСКА чрез своя председател Сергей Славчев разпространи официална декларация до медиите. Ето пълния текст:

Ние, феновете на ЦСКА, декларираме своето категорично несъгласие с провежданата клубна политика от настоящите собствениците на клуба. Без да отричаме правото им на управление на своите инвестиции в спорта, констатираме, че:

1. Има тотално неразбиране на материята за успешно управление на спортна организация. При това без опит за промяна. Дори и заявените нови намерения за реорганизация не могат да ни убедят, че тези бизнесмени са в състояние да намерят верния за клуба път.

2. Тотален провал в работата с фенски организации. Инцидентът с фен на ЦСКА от вчера е апогеят на тази безумна политика. Апелираме по случая да се самосезират органите на държавните власти в интерес на спасението на последните останали ценности, в името на които съществува този спорт.

3. Пълна липса на авторитет в спортните среди.

4. Недобра медийна политика.

5. Промяна на спортните приоритети в клуба.

При наличието на всички тези констатации единственият извод, който можем да направим, е, че спасението на клуба минава само чрез промяна на инвеститора в клуба. Апелираме държавата да поеме отговорностите си пред обществото и да помогне на най-големия си спортен клуб да оцелее. Нека ние феновете също проявим гражданската си позиция, запазвайки своята готовност за протест, гарантирани от Конституцията. Ние ще успеем, защото нашата кауза е чиста.

От: „Червени сърца”, Централен фенклуб на ЦСКА