Два предсезонни мача от НБА ще се проведат в Абу Даби през октомври 2022 година, съобщава ТАСС, цитирайки източник от Министерството на културата и туризма на Абу Даби.
Участниците в срещите ще бъдат обявени допълнително.

Новината беше оповестена, след като НБА и Министерството на културата и туризма на Абу Даби се договориха за дългосрочно партньорство.

"Провеждането на мачове от НБА и други събития в Абу Даби се основава на нашия ангажимент за развитие на баскетбола по целия свят. Чрез това партньорство ние ще предоставим на феновете в ОАЕ автентично НБА изживяване и ще подкрепим развитието на баскетбола в региона, като предоставим повече възможности за момчета и момичета, за да научат и играят играта. Абу Даби е динамичен мултикултурен център с богат опит в домакинството на спортни събития от световна класа", каза заместник-комисионерът на НБА Марк Тейтъм.

За последен път предсезонни срещи от НБА се проведоха извън Северна Америка през 2019 година - в Индия, Китай и Япония. През 2020-а Милуоки и Шарлът проведоха мач от редовния сезон на НБА във френската столица Париж.