Най-големите звезди на Полша и Турция – Марчин Гортат и Хедо Тюркоглу си организираха импровизирана среща във фоайето на хотел „Меркюри” във Вроцлав. Двамата са съотборници в Орландо Меджик и тази година играха финал в Националната баскетболна асоциация.

След като проби в Лигата на извънземните, Гортат бързо се превърна в мега-звезда в родината си, и хората в Полша го гледат с нескрито възхищение. Той се появи в хотела, където са настанени всички отбори от нашата група D за Евробаскет – България, Турция, Литва и Полша – с ежедневно облекло, за разлика от баскетболистите от останалите тимове, които бяха по анцузи. Причината стана ясна малко по-късно, когато Гортат отпраши в неизвестна посока в компанията на симпатична девойка в къса рокличка...

Преди да напусне хотела, Марчин Гортат се видя с Тюркоглу, като двамата явно им се зарадваха да се срещнат, размениха топли прегръдки, и много шеги и закачки. Малко след Гортат от хотела се изниза и съотборникът му Мачей Лампе, също по дънки и блуза.

Последни по стаите си се качиха литовците, но не заради разходки, а заради късната си тренировка във фитнеса. Те набързо се изнизаха през фоайето и се оттеглиха за почивка.

Българските играчи също използваха първата си вечер във Вроцлав, за да направят няколко обиколки около хотела, да позяпат магазините в мола и да поговорят със събралите се журналисти във фоайето.