Един от най-добрите баскетболисти на Полша Мачей Лампе ще бъде част от отбора на Пини Гершон Макаби Тел Авив от следващия сезон. Снощи двамата обаче бяха един срещу друг на Евробаскет 2009, а Лампе се оказа от страната на победителите, докато България на Гершон отстъпи с 12 точки разлика.

„Стана добър мач, приложихме добре тактиката, която искахме. Играхме доста добре, макар че в третата част се отпуснахме и позволихме да ни притиснат, а не трябва да допускаме подобно нещо, трябва да държим концентрация. Но като цяло сме доволни от представянето си и вече мислим за следващия мач,” сподели Лампе пред българските медии след като поговори с Пини.

„Доволни сме от мача днес, но всеки ден тук е различен. Трябва да мислим за следващия мач и да гледаме едно по едно.”
„Пини Гершон е много забавен човек. Има невероятен характер, но е и страхотен треньор. Аз съм щастлив, че съм в неговия отбор, имам късмет, той може да ме научи на много неща. Вълнувам се от предстоящия сезон,” каза още Лампе, коментирайки шеговито изказване на Гершон от по-рано, че ще „стъжни” сезона на своя баскетболист, ако Полша победи.


„България бе един труден отбор за разучаване. Имат много разностранни играчи, американският гард е много бърз. Малко бъркат топките в подкошието, но са отбор, който ако му потръгне стрелбата, може наистина да ти създаде проблеми. Затова ние се опитахме да ги спрем да стрелят отдалеч, а вместо това да пробиват, като им пречим да стигат до коша. Свършихме това и мисля, че се справихме доста добре,” даде своя коментар за българския състав Мачей Лампе.