Украинските хубавици от мажоретния състав „Ред Фоксис” спечелиха словенската публика на финалите на Евробаскет в Любляна, след като буквално хвърлиха във въздуха талисмана на първенството Липко.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА МАЖОРЕТКИТЕ И ЛИПКО

„Червените лисици” са един от трите танцови състава, които забавляват публиката по време на мачовете от решителната фаза на шампионата на Стария континент в „Стожице Арена” и не оставят феновете равнодушни към изпълненията им.

Освен хубави, момичетата се оказаха и доста силни, след като шокираха зрителите на двубоя за петото място на първенството между Словения и Украйна, като на едно от прекъсванията извикаха на терена и впоследствие вдигнаха на ръце талисмана Липко. Той от своя страна никак не се уплаши от възможността да падне отвисоко на паркета, а се остави в ръцете на мажоретките и после доигра танца с тях.

Дръвчето, каквото всъщност представлява Липко, пък обра точките сред журналистите ден по-рано, след като се отзова на молба в „Туитър” да се появи на медия трибуната. По-малко от час, след съобщението в социалната мрежа, талисманът на Евробаскет 2013 се отзова на поканата и специално поздрави репортерите.

ВИДЕО: Украински красавици вдигнаха във въздуха талисмана на Евробаскет

източник: Gong.bg