Манията на литовците по баскетбола се разгаря с пълна сила в първите дни на Европейското първенство за мъже. Билбордове, рекламни пана и фен артикули изскачат на всяка крачка в един от градовете, домакини на първата фаза- Клайпеда. Символите на еврошампионата са навсякъде, а домакините популяризират първенството във всякакви форми. Шалчета, екипи, шапки, тромби, та дори чорапи се предлагат в цветовете на Литва. И разбира се баскетболни топки в различни размери и от различен материал, като се започне от истинските топки за игра и се стигне до шоколадови бонбони в подобен вариант.

Сред хитовете в Клайпеда се оказа, че присъства и България, макар и само под формата на пица, която местните жители и многобройните фенове могат да похапнат на метри от Клайпеда Арена. Менюто в един от близките ресторанти предлага пици с имената на всички държави участници на Европейското първенство, като съставките са съобразени със смятани за традиционни в тези страни храни.

Пица „България” изкушава със сирене, кайма, шунка, пресни чушки, лук, копър и малко странно – йогурт. Вкусът на въпросната пица остава загадка, но поне цената от около 5 евро, която не е сред най-скромните в менюто предполага, че продуктът е добър.

Пица България хапват в Клайпеда

източник: Gong.bg