Турските баскетболисти получиха бърза доза адреналин преди срещата си с България на Европейското първенство. Тази вечер от 22.15 минути ще се разбере, дали красотата ще се окаже в помощ на Турция, или по-скоро на родните играчи.

Воденият от треньора Богдан Таньевич тим проведе последното си занимание преди втората си среща от група D в 13.30 часа в зала „Стулеция”. След като в по-голяма част от тренировката турските състезатели да се стараеха да запазят концентрация, в нейния край те бяха сериозно разсеяни и забравиха за известно време за баскетбола.

Причината – нахлуването в залата на цяла тумба мажоретки, коя от коя по-привлекателни. Във Вроцлав мачовете от група D са подгрявани не от случайна формация, а от популярните в цяла Европа Red Foxes. Руските танцьорки са канени на най-големите баскетболни форуми на Стария континент и участничките се избират след внимателен подбор и тежък кастинг. Така групата от десетина момичета, до една демонстриращи фантастична фигура и хубави лица, моментално „събра очите” на турските баскетболисти.

Забравили за тренировката си, играчите от южната ни съседка хвърлиха впериха жадни погледи в девойките и дори предизвикаха смут в тях. По-смелите, като Огюз Саваш, си позволи и да подсвирква по хубавиците, без да се притеснява от строгия поглед на треньора Таньевич. Разтягащите се край страничната линия баскетболисти също прекратиха заниманието си, за да се насладят на гледката. Макар и непрекъснато да е обграден от красавици отвъд Океана, Хедо Тюркоглу не пропусна да поогледа и мажоретките от Русия.

Танцьорките се завъртяха из залата, точно колкото да „завъртят” и главите на турците и бързо-бързо се оттеглиха, явно смутени от прекаленото внимание към тях.